Kupiškyje per šventes vartoti alkoholį – tik nustatytose vietose?

Kupiškio policijos pareigūnai tikina, kad per šventes su bokalu rankoje šlitinėjantys asmenys trukdo kitiems, todėl rajono valdžios prašoma, kad alkoholį būtų galima vartoti tik nustatytose vietose.

Alkoholio prekybą sugriežtino ir Seimas. Nuo rugsėjo pirmosios per jaunimo šventes draudžiama prekiauti  alkoholiu.

Policijos pareigūnai neapsikęsdami masinio girtavimo per šventes politikams siūlo nustatyti tvarką, kad norintieji vartoti alkoholį tai darytų tik specialiuose aptvaruose.

„Prekiautojas, kuris turi oficialią licenciją, leidimą prekiauti, savo teritoriją, prekybos vietą turėtų pažymėti. Tie, kurie nori vartoti, [galėtų tą daryti] būtent toje teritorijoje, o už jos nebūtų vartojama, nes į renginius susirenka suaugusieji ir vaikai. Nemanau, kad jiems įdomu stebėti programą ar apsirodymą, kai šalia kažkas gurkšnoja alų iš skardinės“, – teigia Kupiškio policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas.

Vicemeras sako asmeniškai pritariantis šiam siūlymui, tačiau abejoja, ar, jį priėmus, nesumažės norinčiųjų per šventes prekiauti alkoholiu. 

„Teko šnekėti su potencialiais renginių organizatoriais, jie bijo netekti rėmėjų, nes nemažą dalį lėšų renginiams iš privataus sektoriaus suneša alkoholinių [gėrimų], pirmiausia – alaus, prekybininkai. Tai yra tam tikros baimės, nes savivaldybės biudžetas yra labai ribotas organizuojant renginius“, – sako Kupiškio vicemeras Aurimas Martinka.

Svarstoma, ar sprendimas gerti alkoholinius gėrimus „Stop“ juostomis aptvertoje teritorijoje privers žmones mažiau svaigintis.

Seimas leido savivaldybėms nuo rugsėjo pirmosios riboti arba uždrausti prekiauti alkoholiu per šventes ar masinius renginius, kur dalyvauja nepilnamečiai, todėl Kupiškio politikams, ko gero, teks būti pirmiesiems, nes policijos pareigūnai iki gegužės pabaigoje vyksiančių Triatlono varžybų prašo patvirtinti vietas, kur galima vartoti alkoholį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramas

Ramas portretas
Įdiotėjam...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių