K.Uoką ir G.Songailą komitetas išleido į užsienį

Į kaimyninę Baltarusiją bei Karaliaučių neišleisti tautininkai Gintaras Songaila bei Kazimieras Uoka prašo Seimo valdybos dėl jų kelionių spręsti pakartotinai.

Atsižvelgiant į Seimo narių prašymus, trečiadienį pakartotinai buvo sušauktas Seimo valdybos posėdis ir parlamentarų prašymai dėl kelionių patenkinti, BNS patvirtino Seimo vicepirmininkė „darbietė“ Virginija Baltraitienė.

G.Songaila buvo pateikęs valdybai prašymą išleisti jį savo lėšomis vykti į Rusijos Karaliaučiaus sritį, kur planavo susitikti su Baltijos atominės elektrinės statyboms besipriešinančiais aktyvistais, tuo tarpu K.Uoka norėjo vykti į Baltarusiją pas Astravo atominės elektrinės statybų priešininkus.

Kai Seimo valdyba bendru sutarimu trečiadienį patvirtino Seimo pirmininkės pavaduotojo konservatoriaus Česlovo Stankevičiaus pasiūlymą tokioms Seimo narių kelionėms nepritarti, parlamentarai parlamento vadovę Ireną Degutienę pavaduojančio socialdemokrato Česlovo Juršėno paprašė sušaukti skubų Seimo valdybos posėdį pasiūlant keisti minėtą sprendimą, tas vėliau ir buvo padaryta.

Seimo statutas numato, jog sesijų metų parlamentarai norėdami išvykti turi gauti Seimo valdybos leidimą kelionei arba turi būti patvirtinta jų komandiruotė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liaudies seimas

Liaudies seimas portretas
Išsirinkę Liaudies seimą, su juo žengsime į laimę. Džiaugsmas trykšta iš širdies - Lietuva tikrai klestės.

vieniems

vieniems portretas
sudaromos visokios dirbtinos kliūtys ,kiti laksto kur panorėję?Šie vyrai rimti ir jei važiuoja,Lietuvai bus naudos,ne taip kai važiavimai į egzotiškas šalis su gražios lyties atstovėmis pasižmonėti?

Clo

Clo portretas
Sužinojo Uoka, kad Imantas ketina jam marmūzę išmalti už tėvo apšmeižimą, tai ir nusiplovė kuo toliau. Ir kitą kagėbistą su savimi pasiėmė - Songailą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių