Kuo ypatingas tauragiškio žygis į Kauną?

Sekmadienį apie 8-12 valandą Kauno Rotušėje turėtų pasirodyti pavargęs, bet laimingas žygeivis iš Tauragės. 34 metų organizacijos „Aktyvi Tauragė“ įkūrėjas ir lyderis Saulius Bagdonas 130 km žygį skirs smegenų vėžiu sergančiai mergaitei.

Aktyvų žygį pėsčiomis S.Bagdonas pradės šeštadienį 12 valandą, nuo Tauragės pilies, o baigs po 20-24 valandų Kauno Rotušės aikštėje. Per tą laiką sportiškas vyras ketina nueiti 130 kilometrų.

Iki Jurbarko 34 metų vyrą lydės organizacijos nariai bei visi savanoriai, o iš ten – autobusiukas, kuriame bus šiaurietiško ėjimo lazdos, maisto papildai, vaisiai, arbata, vanduo.
„Eisiu nesustodamas. Pakeliui, jei prireiks, atliksiu gamtinius reikalus, užkąsiu ir atsigersiu per autobuso langą. Galbūt nedidelę dalį atstumo įveiksiu šiaurietiškomis lazdomis, – teigė praėjusiais metais neoficialų Lietuvos rekordą pasiekęs S.Bagdonas. Tuomet jis 100 km nuėjo per 13 val. 52 min. – Per valandą vidutiniškai ketinu nueiti 7 kilometrus, o Kauno Rotušę pasiekti per 20, ilgiausiai – per 24 valandas.“

Kodėl jis pasirinko Kauną? Ten gyvena labai daug jo draugų, daug kauniečių dalyvauja „Aktyvi Tauragė“ žygiuose jo gimtajame mieste.

Neoficialų žygeivių rekordą ketinantis pasiekti Saulius, šį greitą ėjimą skiria Airijoje gyvenančiai trejų metukų lietuvių emigrantų dukrytei Evai, kuri serga smegenų vėžiu. „Aktyvi Tauragė“ įkūrėjas tikisi, kad žmonės jo žygio metu paaukos pinigų Evai.

Kodėl tauragiškis žygį skyrė emigrantų vaikeliui, nors sergančių sunkiomis ligomis yra ir Lietuvoje? „Mane jie susirado. Be to, koks skirtumas, kur gyvena šis nelaimingas vaikelis – Airijoje ar Lietuvoje?“ – retoriškai klausė S.Bagdonas. Be to, tai – ne pirmas S.Bagdono labdaringas žygis.

Šiemet „Aktyvi Tauragė“ organizavo žygį, kuriame dalyvavo apie 400 žmonių. Jis buvo skirtas 17 mėnesių vėžiu sergančiam Emiliukui iš Žemaičių Naumiesčio.

Vien šio žygio aplink Šilutę metu, geraširdžiai žmonės paaukojo apie 3000 eurų.

Po žygio Tauragė-Kaunas, gruodžio 3 dieną, S.Bagdonas ketina išvykti į Airiją ir po trijų dienų labdaringą žygį „Evos viltis“ tęsti D.Britanijoje.

Grįžęs iš Airijos, gruodžio 13 dieną, S.Bagdonas su savo organizacijos nariais ir kitais savanoriais, ketina rengti žygį Kelmėje ir rinkti lėšas regėjimą prarandančiam talentingam jaunam muzikantui iš Kelmės, o 2016 metų balandžio 16 dieną – sergantiems Tauragės vaikams.

„Visada bus žmonių, kurie abejos tokios labdaros būtinybe, įtarinės, ar pinigai pasieks žmones, – atsiduso 10 metų dukrą ir 3 metų sūnų turintis S.Bagdonas. – Taip buvo ir rengiant žygį Emiliukui, kuris buvo sėkmingas, ir dabar prieš padedant Evai. Tačiau savo žygiais siunčiu žinutę pasauliui, Lietuvai. Kol esame gyvi, turime padėti vienas kitam. Žmonės bet kokią akimirką gali iškeliauti į kitą pasaulį. Štai dabar, tik ką grįžau iš mirusio draugo laidotuvių. Todėl gyvenu šia diena, padedu kitiems ir niekada neatidedu savo idėjų metams ar penkiems, o realizuoju jas dabar.“


Šiame straipsnyje: labdaražygisvėžysOnkologija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Palaikau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių