A. Kunčinas dar penkerius metus vadovaus Duomenų apsaugos inspekcijai

Vyriausybė dar vienai penkerių metų kadencijai Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktoriumi paskyrė 65 metų Algirdą Kunčiną.

Nauja A.Kunčino kadencija bus pradėta skaičiuoti nuo kitų metų sausio 1-osios.

Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktorius į pareigas skiriamas konkurso būdu penkerių metų kadencijai. Tačiau, anot teisingumo ministro patarėjo Sergejaus Tichomirovo, skiriant tą patį vadovą antrai kadencijai konkurso rengti nereikia.

"Ministro manymu, Algirdas Kunčinas gerai atlieka jam pavestą darbą, yra patyręs ir puikiai išmano savo veiklos sritį. Be to, Europos Sąjungoje kuriant ir įgyvendinant itin svarbius ES asmens duomenų apsaugos reformos planus, A.Kunčino patirtis yra ir bus neįkainojama, todėl skirti naują Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovą esant minėtoms aplinkybėms būtų visiškai neracionalu", - socialdemokrato Juozo Bernatonio vadovaujamos Teisingumo ministerijos siūlymą, kuriam pritarė Vyriausybė, BNS paaiškino ministro patarėjas Sergejus Tichomirovas.

A.Kunčinas taip pat priklauso Socialdemokratų partijai, tik, kaip reikalauja įstatymas, jis turi būti sustabdęs narystę partijoje.

Inžinierius radistas ir filosofas A.Kunčinas minėtai inspekcijai vadovauja nuo 2006 metų gegužės. Jis 1996–2000 ir 2000–2004 metais buvo išrinktas Seimo nariu.

Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktoriumi asmuo gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių