Kultūros taryba skelbs konkursą dėl kitų metų projektų finansavimo

  • Teksto dydis:

Pirmadienį bus skelbiamas pirmasis kitų metų kultūros projektų finansavimo konkursas, pranešė Lietuvos kultūros taryba.

Apie galimą vėlavimą skirti lėšų kultūros projektams nebekalbama. Anksčiau skelbta, kad Kultūros ministerijai smarkiai taisant Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamų projektų teikimo gaires, kitąmet kultūrininkai lėšų gali sulaukti vėliau.

„Abiejų institucijų (ministerijos ir tarybos – BNS) geranoriškumo ir bendradarbiavimo su Lietuvos kultūros ir meno taryba dėka, pavyko pasiekti kompromisus, leidžiančius netrikdyti kultūros projektų finansavimo procesų“, – teigiama ketvirtadienį išplatintame Kultūros tarybos pranešime.

Anot jo, šiame konkurse bus pristatytos kelios naujos finansavimo programos. Tai - Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirta finansavimo programa, jai 2017 metais numatyta skirti 800 tūkst. eurų. Kultūros ministro sprendimu, 150 tūkst. eurų iš šiai programai skirtų lėšų bus paskirstytos įvairių kultūros ir meno sričių projektams, atitinkantiems Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio jubiliejaus šventės koncepciją ir jos tikslus. 650 tūkst. eurų bus skirti Lietuvos literatūrai ir leidybai pristatyti Leipcigo, Londono knygų mugėse.

Meno kūrėjų organizacijoms bus paskirstyta 700 tūkst. eurų. Be to, greta šios programos pristatoma nauja, analogiška programa, skirta asociacijoms ir skėtinėms organizacijoms, jų strateginėms programoms įgyvendinti  -jai numatyta 300 tūkst. eurų.

„Iki šiol su kitomis profesionalaus meno sritimis konkuravęs mėgėjų menas išskirtas kaip atskira finansavimo programa, jai bus skirta 503 tūkst. eurų“, – rašoma Kultūros tarybos pranešime.

Tarp prioritetinių finansavimo sričių įrašytas kultūrų raiškos įvairovės skatinimas.

Dar viena naujovė – projektus vertinantys ekspertai turės remtis nebe penkiais, o devyniais kriterijais. Papildomai bus vertinamas projekto idėjos originalumas ir pagrįstumas, jo svarba kultūros ar meno srities raidai ir visuomenei, planuojami projekto rezultatai ir viešinimas. Be to, paraiškoje reiks motyvuotai pagrįsti atitiktį pasirinktam finansavimo prioritetui.

Kitąmet planuojama iš viso paskirstyti daugiau kaip 17 mln. eurų iš Kultūros rėmimo fondo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių