Kultūros paveldo komisija išsirinko naują vadovę

  • Teksto dydis:

Valstybinė kultūros paveldo komisija siūlo, kad jai vadovauti būtų paskirta menotyrininkė Evelina Karalevičienė.

Penktadienį posėdžiavusi komisija nubalsavo už šios kandidatūros teikimą Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui, kuris savo ruožtu ją teiktų tvirtinti parlamentui.

Valstybinei kultūros paveldo komisijai dabar vadovaujanti Gražina Drėmaitė BNS sakė, kad Seimo komiteto sprendimo tikisi jau kitą savaitę.

„Mes išrinkome E.Karalevičienę, Kauno paminklosaugininkę (...). Buvo du kandidatai - Deivydas Rimkevičius ir E.Karalevičienė, tai daugumą balsų surinko E.Karalevičienė“, - teigė G.Drėmaitė, Valstybinei kultūros paveldo komisijai vadovaujanti nuo 2009 metų.

Pavasario sesijoje Seimas nepritarė teisininko D.Rimkevičiaus skyrimui komisijos pirmininku, nors jo kandidatūrą teikė pati komisija ir jai pritarė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas.

Valstybinę kultūros paveldo komisiją sudaro 12 narių: du narius skiria ir atleidžia prezidentas, keturis narius – Seimas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto teikimu, keturis narius – ministras pirmininkas kultūros ministro teikimu, du narius renka ir atšaukia įstatymų nustatyta tvarka įregistruotos visuomeninės organizacijos, kurių veikla susijusi su kultūros paveldo paieška, saugojimu ir propagavimu. Jie skiriami ketveriems metams.

Komisija yra Seimo, prezidento ir Vyriausybės ekspertė bei patarėja kultūros paveldo valstybinės politikos ir jos įgyvendinimo klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Drėmaitė - sovietinio paveldo garbintoja. Dėl to jos tėvas turbūt karste vartosi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių