Kultūros finansavimas – milijonų daugiau, paramos mažiau

  • Teksto dydis:

Baigėsi Lietuvos kultūros tarybos skelbtas kultūros ir meno projektų finansavimo konkurso pirmasis etapas. Pinigų kultūrai ir menui remti, šiemet nuo 1 iki 3 proc. padidinus iš alkoholio ir tabako akcizų skiriamą sumą, padaugėjo beveik triskart - nuo 17-19 mln. iki 50 mln. litų. Tačiau daugiau lėšų projektams neatsirado.

Kultūros ministerija, formaliai perdavusi Kultūros tarybai lėšų skirstymo funkciją, sykiu jai davė ir kraitį - iš tų pačių 50 mln. litų finansuoti visas tradiciškai Kultūros ministerijos finansuotas biudžetines priemones, kurioms pernai ministerija skyrė apie 25 mln. litų, rašo „Verslo žinios“.

„Viskas, ką ministerija anksčiau finansavo, net ir biudžetinės programos, perėjo į fondą. Logiškai mąstant, biudžetinės priemonės turėjo „ateiti" su papildomais pinigais, nes, pavyzdžiui, valstybės stipendijos, meno kūrėjų organizacijų išlaikymas visada turėjo savo biudžetą", - sakė Kultūros tarybos pirmininkė Daina Urbanavičienė.

Anot Kultūros ministerijos atstovės Dalios Vencevičienės, taip atsitiko todėl, kad daugiau lėšų kultūrai nebuvo skirta iš biudžeto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių