A. Kubilius žino, kaip atpratinti nuo premijų

Premjeras Andrius Kubilius neigiamai vertina kai kurių valstybinių institucijų vadovų sprendimus ignoruoti Vyriausybės raginimus ekonominiu sunkmečiu ypač taupiai naudoti valstybės lėšas. Jo teigimu, tokie sprendimai rodo, jog tose institucijose yra rezervo taupymui, todėl į tai bus atsižvelgta metų viduryje peržiūrint šių metų biudžetą.

„Sprendimai taupymo laikotarpiu skirti premijas yra ir bus netoleruotini. Vyriausybėje yra nustatytas prioritetų sąrašas, kaip skirstyti valstybės pinigus, kai nesurenkamas biudžetas. Visi papildomų išmokų mokėjimo atvejai yra sietini su ankstesnės Vyriausybės politika ir neturi nieko bendro su mūsų vykdoma veikla," – pažymėjo ministras pirmininkas, kuris cituojamas Vyriausybės pranešime spaudai.

Pasak premjero, visi šie atvejai dar kartą patvirtina, kad tam tikrose valdžios įstaigose vis dar išlieka daug rezervų taupymui. Premjerą nemaloniai nustebino kai kurių vadovų priimti neracionalūs ir su etika prasilenkiantys sprendimai. „Visi lėšų švaistymo atvejai bus atitinkamai įvertinti, formuojant kitų metų biudžetus. Aš labai kritiškai vertinu tokių išmokų mokėjimus," - teigė A. Kubilius.

A. Kubilius priminė, kad Vyriausybė neturi konstitucinių galių daryti įtakos teismų administracijos ar savivaldybių veiklai. Vis dėlto premjeras apeliuoja į bendrą supratimą: „Noriu tikėti, kad padorumas, solidarumas šiuo sunkmečiu nebus vien gražiai skambantys žodžiai“.


Šiame straipsnyje: kubilius,premijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių