A. Kubilius baiminasi konservatorių partijos skilimo

Opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko rinkimus laimėjęs Andrius Kubilius sako nerimaujantis dėl pastebimos takoskyros konservatorių partijoje - aktyviai dirbančiųjų bei suirzusiųjų ir dažnai tik kritikuojančiųjų.

Trečiadienį vykstančiame partijos tarybos posėdyje A.Kubilius dėkojo europarlamentarui Vytautui Landsbergiui „už geras varžybas šiuose rinkimuose“, tačiau čia pat ragino asmenines ambicijas versti pozityviomis iniciatyvomis ir projektais, vengiant stumdymosi.

„Kartais pagalvoju, kad tikrai nesinorėtų matyti partijos dalinimosi į dvi frakcijas, kas mane kartais neramina. Ne pagal tai, kaip vadinamės - krikščionys demokratai, politiniai kaliniai ir tremtiniai ar tautininkai, bet kad nesidalintume į vieną veikiančią ir dirbančią, o kitą - šiek tiek vis kritikuojančią ir suirzusią. Iš tikrųjų kviečiu asmenines ambicijas versti konkurencija idėjomis, projektais, degančiomis akimis ir veržimusi į priekį, o galbūt mažiau kažkokio mums kartais būdingo žmogiško noro pasistumdyti tarpusavyje“, - tarybos posėdyje kalbėjo A.Kubilius.

Jis ragino partiečius telktis ir spinduliuoti „pozityvią energiją“, ugdytis gebėjimus priimti aiškius sprendimus. Pasak A.Kubiliaus, ypač svarbi konservatorių šešėlinės Vyriausybės veikla, prižiūrint socialdemokratų vadovaujamą dabartinę Vyriausybę.

Tarybos posėdyje apie partijos pirmininko rinkimus trumpai kalbėjęs V.Landsbergis teigė, jog jaučiasi „beveik laimėjęs“ tose ribose, kurias pats sau buvo užsibrėžęs: pavyko pasiekti tikros konkurencinės kovos rinkimuose, partijos pabudimo, paskatinti vidines diskusijas

„Atsimenu, kaip man reikėjo įkalbinėti Ireną Degutienę, Rasą Juknevičienę, kad jos eitų į konkurencinius rinkimus su A.Kubilium, kad nebūtų iš vieno kandidato rinkimai. Ir palaipsniui pasisekė išjudinti, kad būtų tikri rinkimai ir šį kartą buvo tikri rinkimai. Visko teko patirti, čia nekomentuosiu, kai kurie dalykai lieka tiesiog atminty, aš manau, ir daugelio žmonių atmintyje. Ir tie impulsai, kurių davė šie rinkimai, man regis, neužges. Bent visi taip kalba“, - kalbėjo V.Landsbergis.

Anot jo, rinkimų rezultatai - nėra tik suskaičiuoti balsai, „tai bus ir tolesni veiksmai ir partijos linija, partijos laikysena“.

„Aš tikiuosi, kad ji kai kur pagerės, nes visi kalbėjome apie tai. Tai tuos rezultatus pamatysime. Kaip daugelis komentatorių sakė, partija jau nebus tokia pati, kokia buvo ligi tų rinkimų, kitaip tariant - geresnė, gyvybingesnė, galbūt joje bus ir daugiau savikritikos, ir daugiau aktyvumo, kurio nebus baugu parodyti. Aš to norėčiau, tam aš ėjau į šiuos rinkimus ir šia prasme jaučiuosi beveik laimėjęs tose ribose, kurias buvau sau užsibrėžęs“, - kalbėjo TS-LKD Politikos komiteto pirmininkas.

Opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų taryba trečiadienį Vilniuje aptaria partijos pirmininko rinkimų rezultatus, artėjantį partijos suvažiavimą, jame numatomus priimti dokumentus.

Pergalę TS-LKD pirmininko rinkimuose iškovojo Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, vadovaujantis partijai nuo 2003 metų.

Už A.Kubilių iš viso balsavo 5166 partijos nariai, už buvusį partijos ir valstybės vadovą Vytautą Landsbergį - 4501 konservatoriai.

Rinkimų rezultatus tvirtins gegužės 12 dieną planuojamas partijos suvažiavimas.

Opozicinė TS- LKD turi 33 narių frakciją Seime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Benas

Benas portretas
Nereikejo suburti partijos virsune ,kuri uzsidariusi nuo kitu partijos nariu,ta pastebejo ir lanzbergis ,pagrinde dominuoja kubilius ,rasa ,jurgis ir dar keletas, o reitingu ir pasitikejimo tautos partijos lyderiai jau neatstatys perdaug esate nuskriaude tauta

kubiliau

kubiliau portretas
kur dingo 1500 balsu? tikriausiai jie visi buvo uz lansbergy?

Re

Re portretas
Braižykit toliau tas savo "gaires", storiausios programos jau " pribraižytos". Šis aiškiai gėdingas laimėjimas nuves TS į bedugnę, ten kur dabar yra LIsC, nebent išgelbėtų tokio paties mąstymo Masiulio liberalai , susijungę ir išrinkę partijos pirminiku Masiulį.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių