KTU studentams – modernios elektroninės piniginės

KTU studentai pirmieji Lietuvoje, atsiskaitydami už smulkius pirkinius ir paslaugas savo aukštojoje mokykloje, gali naudotis modernia elektronine sistema „Tapsis“.

Ja jau susidomėjo ir kitos aukštosios mokyklos bei kolegijos, praneša LTV „Šiandien“.

Elektronine pinigine „Tapsis“ Kauno technologijos universitete galima susimokėti valgykloje, už kopijas bibliotekoje, gėrimus ar užkandžius pardavimo aparatuose. „Tapsis“ gali būti integruotas į studento pažymėjimą, kortelę ar raktų pakabuką.    

„Tai yra naujausios technologijos, atėjusios iš Japonijos. Amerikoje stipriai diegiama, Europa dabar pradėjo diegti. Na, ir mes tą patį bandome padaryti Lietuvoje“, – sako UAB „E-verslo klasteris“ direktorius dr. Albinas Bačiliūnas.

Sistemą diegiančios bendrovės vadovas sako, kad jaunimas itin domisi naujovėmis, tačiau ar ji išpopuliarės, kol kas sunku prognozuoti.

„Žinau, kas per prietaisas ir kokios jo teikiamos galimybės, tiktai pats kol kas nenaudoju. Artimiausioje ateityje išbandysiu, kai bus šiek tiek laiko“, – sakė kalbintas studentas.

Tokiomis elektroninėmis piniginėmis kol kas naudojasi tik KTU studentai, tačiau „Tapsio“ kūrėjai sako, jog jomis jau susidomėjo ir kitos aukštosios mokyklos bei kolegijos.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Aitvaras

Aitvaras portretas
Kodėl ne „Mokipay“?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių