KT šią savaitę įvertins prezidentės prašymą dėl pilietybės

Konstitucinis Teismas šią savaitę apsispręs, ar prezidentės prašymu pateikti aiškinimą dėl Lietuvos pilietybės teikimo galimybių.

Konstitucinio Teismo atstovė Vaiva Minkevičienė BNS penktadienį sakė, kad išankstinis tyrimas ir reikalingi parengiamieji veiksmai dėl šio prašymo bus atlikti iki penktadienio, sausio 18 dienos.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Konstitucinio Teismo prašo atsakyti, ar galima tik įstatymu, nekeičiant Konstitucijos, nustatyti, kad asmenys, po Nepriklausomybės atkūrimo 1990 metų kovo 11 dieną išvykę gyventi į kitas valstybes ir įgiję tų valstybių pilietybę, gali turėti dvigubą pilietybę.

Konstitucinio Teismo taip pat prašoma atsakyti, ar galima tik įstatymu plėsti atvejus ir sąlygas, kada užsieniečiams gali būti išimties tvarka suteikta Lietuvos pilietybė.


Šiame straipsnyje: prezidentėpilietybėKT

NAUJAUSI KOMENTARAI

info Lietuvos žemė

info Lietuvos žemė      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. Išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes ... Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių