Krašto apsaugos savanorių gretas retina emigracija

Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas teigia, kad didžiausiais iššūkis yra savanorių išvykimas į užsienį. Pasak Arturo Jasinsko, per metus dirbti ar mokytis į užsienį išvyksta maždaug trečdalis iš pajėgų pasitraukusių narių.

„Per metus pas mus ateina apie tūkstantis naujų narių, tačiau tūkstantis ir išeina. Galbūt trečdalis išeina į profesinę tarnyba, kas yra puiku, kažkas išeina dėl sveikatos arba tiesiog dėl amžiaus, bet trečioji dalis išvyksta gyventi, mokytis arba dirbti į užsienį.

Ta demografinė situacija, manau, yra didžiausias iššūkis. Jei mes turėtume bent trigubai daugiau savanorių, tai ir atgrasymas, ir pats valstybės gynimo supratimas būtų didesnis“, – sako Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas pulkininkas A. Jasinskas.

Savanorių pajėgose tarnauja apie 4500 karių savanorių bei pusė tūkstančio profesinės karo tarnybos karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auksnis kaldras

Auksnis kaldras portretas
Kiekvino padoraus/ir nepadoraus/piliečio pareiga ginti savo teritoriją.Todėl visus tautiečius būtina parsikviesti tėvonijon,aprengti kareviškai /kaip š.Korėjoj ir mokinti vsokių meno -tfu-karo meno o dar turim draugų išOTAN -joks rusvatynikas nebus baisus su savo putoplastinėm roketom -yessss!

Anonimas

Anonimas portretas
VAU....kxe, kxe ...tai ka dabar darysim ?? gal sakau karo rusams neskelbkim ...na pakolkas... kol paskutinis savanoris nepabegs arba kol nesugryz apgauta ir apvogta tauta...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių