Krašto apsaugos ministerijoje – nauji paskyrimai

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis nuo antradienio į pareigas paskyrė ministerijos gynybos politikos direktorių bei Pajėgumų ir ginkluotės generalinį direktorių.

Krašto apsaugos ministerijos (KAM) Gynybos politikos direktoriaus pareigose darbą pradėjo Robertas Šapronas, pakeitęs gynybos patarėju ambasadoje Jungtinėje Valstijose paskirtą Vaidotą Urbelį, ketvirtadienį pranešė ministerija.

Iki šio paskyrimo R.Šapronas dalyvavo Europos Sąjungos patariamojoje misijoje Moldovoje.

Krašto apsaugos ministerijoje Gynybos politikos direktorius koordinuoja svarbiausius tarptautinio bendradarbiavimo ir gynybos politikos klausimus, atstovauja institucijai tarptautiniuose susitikimuose.

KAM pajėgumų ir ginkluotės klausimus spręs pulkininkas Valdas Šiaučiulis, jis bus atsakingas už ilgalaikį karinių pajėgumų, ginkluotės ir krašto apsaugos sistemos planavimą, karinės technikos ir įrangos plėtrą. Pajėgumų ir ginkluotės generalinio direktoriaus pareigose jis pakeitė pulkininką Darių Užkuraitį. Šis karininkas nuo rugpjūčio paskirtas į NATO Jungtinių pajėgų vadovybės Briunsume štabą.

Iki šiol V.Šiaučiulis ėjo gynybos atašė Jungtinėje Karalystėje pareigas.

Krašto apsaugos ministerijos Pajėgumų ir ginkluotės generalinis direktorius yra atsakingas už karybos srities standartizavimą, jis taip pat atlieka Lietuvos kariuomenės transformacijos vadovo ir Nacionalinio ginkluotės direktoriaus funkcijas.

Šios pareigybės turėtų nelikti nuo kitų metų, kai pradės veikti centralizuota krašto apsaugos sistemos įsigijimų agentūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių