Kovinė technika bus registruojama

Pradedama registruoti Lietuvos kariuomenės kovinė technika. Šios technikos transporto priemonių valstybinį numerį sudarys trys raidės ir tiek pat skaitmenų.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, kovinės technikos transporto priemonių valstybinį numerį sudarys raidės LK, trys skaitmenys ir viena raidė, pvz., LK 240B.

Iki šiol Lietuvos kariuomenės patikėjimo teise valdomos transporto priemonės ir jų priekabos buvo registruojamos valstybinėje įmonėje „Regitra“, žemės ūkio technika buvo registruojama traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų ir jų priekabų registre, o kovinė technika iš viso nebuvo registruojama.

„Įsteigti kovinės technikos registro centrą paskatino tai, kad Lietuvos kariuomenė neturėjo veiksmingos transporto priemonių informacijos sistemos, buvo sudėtinga identifikuoti Lietuvos kariuomenės transporto priemones“, – sakė kovinės technikos registraciją vykdysiančio Lietuvos kariuomenės Materialinių resursų departamento Taktinės ir logistinės paskirties transporto priemonių (LR MRD) Registro centro viršininkas majoras Rolandas Ivaškevičius.

LK MRD Registro centre bus registruojamos transporto priemonės, kurios yra skirtos karinėms operacijoms, joms pasirengti ir kitoms kariuomenės funkcijoms atlikti. Šis centras taip pat išduos ir transporto priemonės registracijos pažymėjimus, tvarkys informacinę sistemą.

Krašto apsaugos ministerijai pavaldžių padalinių, išskyrus Lietuvos kariuomenę, transporto priemonės, kaip ir anksčiau, bus registruojamos valstybinėje įmonėje „Regitra“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių