Kovą su prekyba žmonėmis koordinuos speciali komisija

  • Teksto dydis:

Vyriausybė sudarė komisiją, kuri koordinuos kovą su prekyba žmonėmis.

Kovos su prekyba žmonėmis koordinavimo komisiją sudarys Vidaus reikalų ministerijos (VRM), Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Švietimo ir mokslo, Teisingumo, Užsienio reikalų ministerijų atstovai, taip pat Lietuvos darbo biržos, Generalinės prokuratūros, Valstybinės darbo inspekcijos, kitų institucijų bei kovos su prekyba žmonėmis srityje veikiančių nevyriausybinių organizacijų atstovai. Komisijai pirmininkaus VRM kancleris, jos personalinė sudėtis bus tvirtinama vidaus reikalų ministro įsakymu.

„Prekyba žmonėmis yra kompleksinė problema, apimanti daug socialinių aspektų, todėl labai reikalingas bendras darbas šioje srityje. Svarbu šią problemą spręsti koordinuotai, įtraukiant valstybės, savivaldybių institucijas, nevyriausybines organizacijas, užtikrinant jų dalyvavimą ir stiprinant prevencinę veiklą“, – pranešime spaudai sako vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

Pagrindinė šios komisijos užduotis – koordinuoti valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų priemones ir veiksmus kovos su prekyba žmonėmis srityje. Vykdydama savo funkcijas komisija analizuos ir vertins rezultatus kovos su prekyba žmonėmis srityje, teiks pasiūlymus dėl šios srities politikos formavimo, institucijų ir įstaigų veiklos tobulinimo.

Vyriausybės nutarimu taip pat nustatyta, kad bus rengiamas ir vidaus reikalų ministro tvirtinamas veiksmų planas, skirtas kovai su prekyba žmonėmis koordinuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių