Kontrolieriai nesutaria dėl pasakų apie homoseksualias poras

  • Teksto dydis:

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba ketvirtadienį sukritikavo Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos išvadą, kad pasakos apie tos pačios lyties poras yra kenksmingos vaikams iki 14 metų.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba ketvirtadienį sukritikavo Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos išvadą, kad pasakos apie tos pačios lyties poras yra kenksmingos vaikams iki 14 metų.

Lygių galimybių kontrolierė Edita Žiobienė pranešė, kad „pasigedo gilesnės analizės, išsamesnės argumentacijos, tikslesnių paaiškinimų, aiškesnių vertinimo kriterijų, galimo priežasties - pasekmės ryšio atskleidimo“.

„Galbūt derėtų giliau paaiškinti, kodėl pasakos yra kenksmingos“, - rašoma E.Žiobienės tarnybos išplatintame pranešime spaudai.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba šiemet gegužę paskelbė, kad pasakos, kuriose pasakojama apie karalaitės ir batsiuvio dukters bei karalaičio ir siuvėjo meilę, daro neigiamą poveikį asmenims iki 14 metų.

„Tokios pasakos, kurios pateikia vienos lyties porų santykius kaip normalius ir savaime suprantamus, vaiko trapiai besiformuojančiai pasaulėjautai yra kenksmingos, per invazyvios, direktyvios ir manipuliatyvios“, - rašoma Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos ekspertų grupės išvadoje dėl pasakų knygos „Gintarinė širdis“.

Lygių galimybių kontrolierė savo ruožtu teigia, kad „visuomenėje vyrauja didelė įvairovė“, todėl minėtos formuluotės „tam tikrai visuomenės daliai gali pasirodyti žeidžiančios, neaiškios, todėl nepriimtinos“.

E.Žiobienė taip pat įžvelgė, kad Lygių galimybių įstatymui galbūt prieštarauja Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostata, jog nepilnamečiams daro neigiamą poveikį tokia informacija, kuria „niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

Pateikusi kritikos, E.Žiobienė vis dėlto pranešė, kad nutraukė tyrimą „trūkstant objektyvių duomenų apie padarytą pažeidimą“, taip pat pasiūlė Seimui keisti teisės aktus, reglamentuojančius Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos darbą ir tobulinti Lygių galimybių įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau

Pagaliau portretas
Vykit tuos 3,14derastus ir pedofilus iš valdžios

Neda

Neda portretas
Išimt tas knygas iš apyvartos būtina nedelsiant. Kiek normalių autorių knygų laukia, nesulaukia kad išleistų, o čia?>>> SODOMA ir GOMORA.

Vardas

Vardas portretas
Viskas tiems prkektiesems yra aisku. Jie tik vykdo usa - briuselio užduoti, pedofilams ruošia aukas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių