Konservatoriai prie Rusijos ambasados reiškė paramą Gruzijai

Kelios dešimtys žmonių, daugiausia jaunieji konservatoriai, trečiadienio popietę susirinko į piketą prie Rusijos ambasados Vilniuje, ragindami vykdyti 2008 metais pasirašytą Rusijos ir Gruzijos karinio konflikto paliaubų susitarimą.

Piketas surengtas ketvirtosioms Rusijos ir Gruzijos karo metinėms paminėti ir išreikšti paramą šios Pietų Kaukazo valstybės teritoriniam vientisumui.

„Lygiai prieš ketverius metus Rusija įsiveržė į Gruzijos teritoriją ir pradėjo karinius veiksmus šioje demokratinėje valstybėje. Šiandien matydami, kad Rusija neįvykdė dar 2008 metais duotų savo pažadų tarptautinei bendruomenei išvesti savo karines pajėgas iš okupuotų teritorijų, mes susirinkome čia norėdami priminti ir, svarbiausia, neleisti užmiršti, kad tie pažadai turi būti įgyvendinti“, - susirinkusiems sakė Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Valdas Benkunskas.

Piketo dalyviai pasirašė ant simbolinio vientisos Gruzijos žemėlapio ir nunešė jį įteikti Rusijos ambasados atstovams. Pikete plevėsavo Lietuvos ir Gruzijos vėliavos, jame dalyvavo konservatorių atstovė europarlamente Radvilė Morkūnaitė, Vilniaus miesto tarybos narys Vidas Urbonavičius, garsus psichiatras Dainius Pūras, monsinjoras Alfonsas Svarinskas, o taip pat Gruzijos ambasadorius Lietuvoje Georgijus Kerdikošvilis. Gruzinų diplomatas žurnalistams teigė manantis, kad Ženevoje periodiškai vykstančios Rusijos, Gruzijos ir separatistinių Pietų Osetijos ir Abchazijos regionų atstovų derybos turėtų būti tęsiamos.

„Mes esame pasiruošę toliau tęsti Ženevos derybas ir manome, kad tų derybų pasekmė turėtų būti, kad mes vėl broliškai gyvensime su šiomis dviem tautomis vienoje valstybėje. Rusija, matyt, yra suinteresuota, kad tokia konfliktų židiniai ir toliau būtų, ji nevykdo jokių sutarčių. Aš turiu omenyje šešių punktų susitarimą, iš kurio galbūt tik vienas - ugnies nutraukimas - yra įvykdytas. Šią sutartį pasirašė ne bet kas, o trijų valstybių prezidentai, tačiau ji nėra vykdoma“, - sakė G.Kerdikošvilis.

Ambasadorius pažymėjo, kad Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybę yra pripažinusios tik kelios pasaulio valstybės - Nauru, Nikaragva, Venesuela ir Rusija.Viešąją tvarką piketo metu prižiūrėjo policijos pareigūnai.

2008-ųjų rugpjūčio 8-osios naktį separatistiniame Pietų Osetijos regione prasidėjo ginkluoti Gruzijos kariuomenės ir separatistų susirėmimai, išsivystę į kelių dienų karą, kuriame dalyvavo ir Rusija.

Siekiant nutraukti karinį konfliktą Gruzijoje, buvo pasiektas susitarimas, kurio vienas iš punktų numato Rusijos pajėgų atsitraukimą į pozicijas, kuriose jos buvo prieš kylant konfliktui, numatant sąlygą, jog Rusijos taikdariai gali imtis papildomų saugumo priemonių.Vis dėlto netrukus po karo Rusija paskelbė pripažįstanti separatistinius Abchazijos ir Pietų Osetijos regionus kaip nepriklausomas valstybes ir ten įkūrė karines bazes.


Šiame straipsnyje: GruzijaRusijaGruzijos karas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ZEMAITIS

ZEMAITIS portretas
STOP... KOMPLEKSINEI KORUPCIJAI !!! ................................................. PRANEŠAME LIETUVOS TAUTAI , kad Antikorupcinės Konstitucinės Partijos tikslai yra kovoti prieš valstybinę, politinę ir teisėtvarkos korupciją: padedant Generalinei prokuratūrai , LR STT, LR FNTT , OPERATYVIAI ATSKLEISTI FINANSINIUS NUSIKALTIMUS, t.y. tuos pareigūnus kurie MUS APVOGĖ ir NUSKURDINO. Garbūs Lietuvos piliečiai ir sąžiningieji verslininkai ! ............................................................... PRAŠOME OPERATYVIAI PRANEŠTI APIE ES , ir LT PINIGŲ PLOVIMĄ. To ko nepadarė ”susigyvenusios „ vietinės prokuratūros, policija STT, FNTT, mes tai padarysime, jei Jūs be emocijų, galite pateikti 60 % įrodymus, faktus ir aplinkybes sekančiai apie: № 1. Pinigų plovimą per FIKTYVIUS PROJEKTUS! № 2. Per TYČINIUS BANKROTUS! № 3. Per Savivaldybes. Savivaldybių administracijas, kurios tvirtina UŽAUKŠTINTĄ projekto KAINĄ. № 4. LR Atominės elektrinės, ir LR Dujų terminalo statybos, įtartinas finansines sferas № 5. LR politinių partijų, Ministrų kabinetų korumpuotas atsidėkojimo sferas. ............................................. ANTIKORUPCINĖS KONSTITUCINĖS PARTIJOS, Partijos ir Prezidiumo pirmininkas, Žemaitijos prezidentas

kaunas

kaunas  portretas
vel lenda koncervai i sub....dar gruzinams matyt patinka

Hm

Hm portretas
Pridurkai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių