Konservatoriai nubaudė partijai prasikaltusius saviškius

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas „neklusniuosius“ parlamentarus Naglį Puteikį, Rytą Kupčinską ir Joną Šimėną siūlo bausti rinkimų sąraše skiriant žemesnes vietas, nei juos išreitingavo partijos nariai.

Trečiadienio vakarą Seime posėdžiavę konservatoriai nusprendė šeštadienį vyksiančiai partijos tarybai siūlyti N.Puteikį iš 16-os sąrašo vietos pastumti į 26-ą, R.Kupčinską - iš 18-os į 33-ią, J.Šimėną - iš 31-os į 53-ią, BNS informavo TS-LKD atstovė spaudai Estela Zinevičienė.

Tokią nuobaudą prezidiumui rekomendavo taikyti TS-LKD Priežiūros komitetas. Galutinį sprendimą priims partijos taryba.

N.Puteikis nubaustas už dalyvavimą Drąsos kelio partijos veikloje, R.Kupčinskas bei J.Šimėnas - už periodinį balsavimą Seimo salėje nesilaikant partijos priimtų pozicijų.

Tuo metu rinkimuose dalyvaujančius kitus parlamentarus ir vienmandates apygardas turinčius konservatorius TS-LKD prezidiumas nutarė kilstelėti į viršų.

Didžiausią šuolį - per daugiau nei šimtą vietų - į viršų padarė Seimo narys Evaldas Jurkevičius. Jis iš 152-os vietos rinkimų sąraše pakeltas į 50-ą. Seimo nariai Algis Kazulėnas iš 128-os pastumtas į 49-ą, Rokas Žilinskas iš 78-os - į 48-ą, Danutė Bekintienė iš 54 - į 47-ą.

Kandidatams vienmandatėse apygardose Ernestui Juškai, Andriui Tučkui, Jonui Jurgeliūnui, Algiui Strelčiūnui, Ramūnui Karteniui, Janinai Galiauskienei, Tomui Petreikiui, Artūrui Listavičiui, Jonui Dieniniui, Gintautui Lukošaičiui ir Vytautui Venckūnui sąraše suteiktos vietos atitinkamai nuo 90-os iki 100-osios.

Savo lyderių - premjero Andriaus Kubiliaus ir Seimo pirmininkės Irenos Degutienės - konservatoriai nereitingavo. Partijos pirmininkas A.Kubilius sąraše įrašytas pirmuoju, pirmoji vicepirmininkė I.Degutienė - antrąja.

Po reitingavimo kandidatų sąraše partijos pirmininko pavaduotoja Agnė Bilotaitė užėmė trečią poziciją, krašto apsaugos apsaugos ministrė TS-LKD pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė - ketvirtą.

Penktasis sąraše - Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma, šeštoje vietoje - Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas, septintoje - Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovas Rimantas Jonas Dagys, aštuntoje - užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, devintoje - parlamentaras Paulius Saudargas, dešimtoje - parlamentaras Kęstutis Masiulis.

Galutinį konservatorių kandidatų sąrašą dar turės tvirtins partijos taryba šeštadienį.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
nuo kada pradedam agitaciją ,už ką nebalsuoti......už pirmus nebalsuokite,-NES JIE 20 METŲ TRYNĖ KEDES,IR NIEKO NENUVEIKĖ ,JAUNIMAS MASIŠKAI IŠVAŽIUOJA,DARBDAVIAI ALGŲ NEMOKA,O TIK VALSTYBĖ ,VIENINTELIS DARBDAVYS -LAIKU IR DAR 2 KARTUS MĖNESYJE......kol tik vienas darbdavys bus ,tol gero nelauk........valdiškose institucijose turi dibti per pus mažiau žmonių,tada pragyvenimo lygis pagerės,nes kiekvienas turės -UŽSIDIRBTI,O NE Į KORTELĘ GAUTI

manau

manau portretas
kad reikia didinti algas STT ir jų pagalba mažinti veltėdžių skaičių visose valdžios institucijose.Naudos bus visiems...

mmmmmmmmm

mmmmmmmmm portretas
o žmonės pakoreguos tuos jų sarašus, svarbu stebėt , kad neklastotų
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių