Komisija: užblokuotos internetinės televizijos neskuba legalizuotis

  • Teksto dydis:

Nuo sausio atsiradus teisinei galimybei blokuoti nelegalius internetinės televizijos tiekėjus, iš šešių tokių tinklalapių vienas oficialiai pranešė teikiantis paslaugas Lietuvoje – tai leido jam tęsti veiklą.

Tokius pranešimus, įsigaliojus Visuomenės informavimo įstatymo pataisoms, Lietuvos radijo ir televizijos komisijai (LRTK) nuo sausio privalo pateikti visi tiekėjai, siūlantys paslaugas, skirtas Lietuvos auditorijai, nepriklausomai nuo to, kurioje valstybėje yra registruoti, BNS teigė komisijos vadovas Edmundas Vaitekūnas.

Dar gegužę Vilniaus apygardos administracinis teismas LRTK prašymu įpareigojo interneto tiekėjus riboti vartotojams Lietuvoje prieigą prie šešių tinklalapių, penki iš jų turėtų būti nepasiekiami iki šiol: samorodok.tv, onelike.tv, freeintertv.com, tvtune.net ir lttv.us. Tuo metu megogo.net pateikė pranešimą apie savo veiklą ir veikia legaliai.

LRTK Teisės ir reguliavimo skyriaus vedėja Gintarė Ivanauskaitė sako, kad į komisiją kreipėsi ir apie savo veiklą pranešė tik viena minėta internetinė televizija.

Šiuo metu komisija bylinėjasi su bendrove „Vintera TV“, ji, anot LRTK, neteistai vykdo televizijos transliacijas per mobiliąją programėlę.

„Esame kreipęsi į teismą, teismas nurodė atlikti papildomus veiksmus dar dėl dviejų svetainių. Tad rugpjūtį komisija planuoja blokuoti dar dvi svetaines“, – sakė G. Ivanauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Įdomiai čia reklamuojat...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių