Kolumbariumai Lietuvoje stovi pustuščiai

  • Teksto dydis:

Lietuvos kapinėse esantys kolumbariumai pilnėja ne taip sparčiai, kaip manyta ėmus juos įrengti, nes daugumą urnų su kremuotais artimųjų palaikais žmonės užkasa į kapaviečių žemę, trečiadienį pranešė „Lietuvos žinios“.

Pavyzdžiui, Vilniuje kolumbariumuose užimta apie 15 proc. vietų, informavo savivaldybės atstovai. Kėdainių kolumbariume yra 214 kriptų, kurių kiekvienoje telpa keturios urnos. Kėdainių kolumbariumas veikia trečius metus, jame užimta 20 kriptų, rašo dienraštis.

120-ies vietų kolumbariume Šiauliuose užimta apie 50 nišų.


Šiame straipsnyje: kolumbariumaiKapinėspalaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

eilinis uždarbiavimas

eilinis uždarbiavimas portretas
tuo labiau,būna ir taip,kad giminės net susipyksta dėl to, kur turi būti palaikai.O ir kam nuomoti,kai pasibaigus nuomai tie palaikai atsidurs neaišku kur.Ar tai normalu ?

Nuom.

Nuom. portretas
Nieks nenori nuomos mokėti. Juk nežinai kas bus po tavęs ar vaikai, anūkai mokės tą nuomą už spintą.

Prie

Prie  portretas
ko čia tie Kėdainiai? Kas gi savo artimojo paliks urnas kolumbariume Kėdainiuose? Kodėl neįsteigus po keletą didžiujų miestų kapinėse ar šalia jų? Turiu mintyje kriptų. O dabar Vilniuje(tai gerai) ir Kėdainiuose. Vien dėl to,kad krematoriumas yra??? Jau tie Kėdainiai,po tų čigonų žygdarbių,tokie nemieli pasidarė. Atleiskit kėdainiečiai-lietuviai jūs nieko dėti. Be to kas gi net per didžiasias šventes,pav., iš kokių Zarasų, Biržų važiuos į Kėdainius uždegti žvakelę. Dar į svetimą rajoną,na pav.,senukai ar tai įmanoma jiems už tokias pensijas net vieną kartą metuose trenktis į svetimą kraštą. Būtų savo rajono centre ar nors gretimame manau atsirastų. Beje urnos laikymas ir ne už dyką tam kolumbariume. Būtų nors Vilniuje,Kaune,Klaipėdoje,kokioj Utenoje, Marijampolėje,Alytuje,manau daugiau atsirastų norinčių patalpint urnas. Nors po kokią kriptą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių