Kokios grėsmės labiausiai jaudina lietuvius?

Gyventojai skirtingai nei žiniasklaida ir politikai suvokia ir vertina grėsmes, o grėsmingos straipsnių antraštės ir intensyvesnis kalbėjimas apie grėsmes į valdžią atveda propaguojančius autoritarinį valdymą. Tai parodė gyventojų ir politikų apklausa bei mokslininkų atliktas tyrimas.

Tyrimą atlikę mokslininkai nustatė, kad pagrindinėse dešimt žiniasklaidos priemonių 2015 metais daugiausia buvo akcentuojamos karinės grėsmes: Rusijos invazija į Lietuvą, tarptautinis terorizmas, suintensyvėję kariniai konfliktai pasaulyje, kitos Rusijos karinės grėsmės, kibernetinės atakos.

Gyventojų apklausos parodė, kad skirtingai nei žiniasklaidą, juos labiausiai jaudina socialinės-ekonominės grėsmės: senėjanti visuomenė, suintensyvėjusi emigracija, alkoholizmas bei narkomanija, didėjanti socialinė nelygybė, mažėjantis gimstamumas. Nustatyta, kad dėl šių grėsmių aktualumo visuomenėje kyla mažiausiai ginčų. O gyventojų gerokai mažiau vertinamos karinės grėsmės ginčų kelia daugiausia.

Ekspertai sako, kad tyrimas paaiškina ir kodėl tarp kai kurių visuomenės sluoksnių populiarūs Rusijos televizijų kanalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Didžiausios grėsmės,kainų kilimas ir valdžios prastas požiūris į savo valstybės gyventojų ekonominę padėtį.......?????????

//////...............

//////............... portretas
y subine susikiskit tokiu mokslininku sapaliones ....YRA ISSIGALVOTOS VALDZIAGYVIU ---GRESMES [kuriu priedangoje garsiai staugdami --rusai puola,,, valdziagyviai plesia valstybe , vygdo tautos genocida] ...ir YRA REALIOS GRESMES-- valstybes praskolinimas, tautos nugirdymas , tautieciu nuskurdinimas, ekonomikos ,mokslo visiskas suzlugdymas, priverstine tautos emigracija, bandiugu variugu ,kysininku , iskrypeliu garbinimas ir nepakaltinamumas.... todel tauta ir dairosi y tuos pas kuriuos kovojama su siom bedom , o ne dergiami tie kurie pries jas kovoja
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių