Kokios didžiausios Lietuvos gyventojų svajonės?

Didžiausios Lietuvos gyventojų svajonės - turtas, pinigai, geras gyvenimas bei sveikata. Tokie rezultatai paaiškėjo tyrimų bendrovei „GfK CR Baltic“ atlikus visuomenės nuomonės apklausą.

Minėtos apklausos metu Lietuvos gyventojai buvo klausiami, kokia yra jų pati didžiausia svajonė. Pusė apklaustųjų pasirinko turtą arba sveikatą, likusieji minėjo tokias svajones kaip kelionės, nuosavas verslas, laimė, mokslai, šeimos sukūrimas, vaikai, anūkai.

Paaiškėjo, kad žmonių svajonės kinta kartu su jų amžiumi. Jaunimas dažniau svajoja gauti gerą išsimokslinimą, sukurti savo verslą, turėti namą, gerą mašiną. Nuo 40 metų iki senatvės ypač svarbu tampa gera sveikata. Žmonės nuo 45 iki 55 labiau nei kitame amžiuje svajoja keliauti (20 proc. apklaustųjų šioje amžiaus grupėje).

„Šiame amžiuje materialinė padėtis jau sukurta, profesija įgyta, vaikai paauginti, jei tik leidžia sveikata ir finansinės galimybės, galima leistis į keliones pažinti svečias šalis“- sako „GfK CR Baltic“ padalinio Lietuvoje vadovas Andrius Norkevičius.

Skiriasi ir vyrų bei moterų svajonės. Moterys šiek tiek dažniau nei vyrai svajoja keliauti, dažniau nori sveikatos sau ir geros ateities vaikams. O vyrai dažniau svajoja apie turtą ir pinigus. Tai gali būti paaiškinama tradiciškai suprantamais vyro ir moters vaidmenimis visuomenėje. Įdomu, kad svajojančiųjų sukurti savo verslą yra po vienodai kiek tarp vyrų, tiek tarp moterų. 

Tyrimo metu tiesioginės apklausos būdu buvo apklausti 500 15-74 metų įvairių regionų Lietuvos gyventojų. Maksimali galima statistinė paklaida - 4,4 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių