Kokia yra Sausio 13-osios žinia dabarčiai?

Reikia džiaugtis, kad Sausio 13-oji buvo labai didelis laisvės proveržis ir elgesio nuostatų pavyzdys šiandien. LRT TELEVIZIJOS laidai „Labas rytas, Lietuva“ sako filosofė doc. dr. Nerija Putinaitė.

„Tai – unikalus įvykis Lietuvos istorijoje. [...] Sausio 13-osios prasmę galima aiškiausiai pamatyti tada, kai įvertiname sovietinės visuomenės kontekstą, kuri buvo abejinga ir izoliuota. Jie ne tiek bijojo ką nors daryti, o kiek tiesiog buvo abejingi tam, kas vyksta. [...] Ir toje visiškai abejingos visuomenės terpėje atsirado žmonių, kurie patikėjo, kad individuali laisvė ir jų veiksmai yra svarbūs ir gali pakeisti pasaulį. Tai yra nuostabiausia“, – tikina N. Putinaitė.

Visas pokalbis apie Sausio 13-osios svarbą šią dieną – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai „filosofei“

Tai „filosofei“ portretas
pasisakinėti apie Sausio 13-osios išvis neleistina. Kliedi, dieną sapnuodama. Ką ji supranta apie sovietmetį, apie Sąjūdį? O jau kokioje bedvasėje aplinkoje turėjo būti auklėjama, kad tokią nesąmonę dabar teigtų.Ir tokie glušai - docentai, daktarai. Varge, varge...

Taigi

Taigi portretas
tie neabejingieji nukrito iš dangaus...Reikia nepamiršti, kad jie galėjo veikti tik silpnėjant sąjungai, Lietuvai siekiant ekonominio savarankiškumo, atsiskiriant partijai ir tt.O apkaltinti žmones abejingumu yra tiesiog neprotinga.Juk visada buvo disidentai ir tylus pasipriešinimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių