Kodėl Lietuvos radijas ir televizija virto LRT?

Prieš devyniasdešimt metų atsiradęs Lietuvos radijas per tuos metus gerokai išsiplėtė: prie jo prisijungė televizija, padaugėjo radijo stočių ir televizijos kanalų, prie jų prisijungė ir LRT.lt portalas – dėl šios priežasties šią žiniasklaidos grupę nuspręsta pavadinti LRT vardu. Taip sako LRT atstovė spaudai Virginija Bunevičiūtė.

LRT RADIJO klausytojas prašo paaiškinti, kodėl Lietuvos radijas ir televizija buvo pervadinti LRT. „Skelbiama, kad šiemet LRT švenčia devyniasdešimtmetį, tačiau tai – netiesa. Prieš devyniasdešimt metų įsikūrė Lietuvos radijas, o ne LRT. Kodėl Lietuvos radijas ir televizija virto LRT?“ – piktinasi jis.

V. Bunevičiūtė džiaugiasi, kad visuomenė įsidėmėjo šią LRT svarbią datą.

„Tiesa, mūsų istorija prasidėjo nuo radijo, tačiau taip buvo ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Lietuvos radijas, kaip ir Lietuvos televizija, yra didžiausios Lietuvoje žiniasklaidos grupės dalis, nes jai priklauso dar ir LRT KULTŪRA, LRT LITUANICA, LRT KLASIKA, LRT OPUS, portalas LRT.lt.

Visi mes esame LRT, Lietuvos nacionalinis transliuotojas. Kadangi jo pradžia buvo būtent radijo gimimas 1926 m. birželio 12 d., šiemet ir minime jo, o kartu ir visos LRT devyniasdešimtmetį. Didžiuojamės, kad esame pirmi, solidūs ir patikimi“, – tikino LRT atstovė spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių