Klaipėdos senamiestyje – kova dėl triukšmo iš barų

Gyventojų skundais dėl naktimis iš barų sklindančio triukšmo užversti Klaipėdos valdininkai žada griežčiau žaboti miesto širdyje įsikūrusius verslininkus. Pastarieji skundžiasi per dideliais suvaržymais ir sako, kad Klaipėdos senamiestis pasmerktas mirti.

Uostamiesčio kavinės vakarėjant rengiasi klientų antplūdžiui. Tai į neviltį varo kai kuriuos senamiesčio gyventojus.

„Praktiškai nuo 10 val. vakaro iki 10 val. ryto vyksta žemų dažnių maratonas. Neįmanoma yra išsimiegoti, žmonės eina į darbą pavargę, išsiblaškę, suirzę“, – tvirtino klaipėdiškis.

„Prisigėrusių muštynės, rūkoma, geriama, šaukiama. Tikrai ramybės nėra“, – skundėsi Klaipėdos senamiesčio gyventoja.

„Per trejus metus parašyti 6 skundai savivaldybei ir kitoms institucijoms. Negana to, kad mums padėtų, jie šiais metais atidarė dar du naktinius barus“, – teigė klaipėdietė.

Naktį patikrinę kavines valdininkai nustatė, kad apie dešimt jų nesilaiko miesto tarybos patvirtintų taisyklių.

„Kavinės viešose vietose dirba po 23 val., kas draudžiama. Ir kavinės, dirbdamos naktį, viešoje vietoje naudoja garsią muziką“, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Kai kur garsas daugiau kaip dešimt decibelų viršijo leidžiamas normas.

Kavinių valdytojams išsiųsti kvietimai surašyti protokolus, tačiau daugelis jų neatvyksta. Jiems gresia atvesdinimas su policija.

Verslininkai piktinasi, kad yra ribojami įvairiais draudimais. Kad senamiestis nemirtų, jų teigimu, reikėtų, atvirkščiai, liberalizuoti verslo sąlygas.

„Mes žinome, kur gyvename, kad gyvename senamiestyje, kad gyvename miesto širdyje. Negali taip būti, kad 23 val. užsidarėme, uždėjome užkardas ir einame miegoti. Taip nebūna“, – teigė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Loreta Beržinskienė.

Valdininkai žada, kad jei ateityje su barų valdytojais nepavyks susitarti, bus imtasi kraštutinių priemonių – miesto tarybos bus prašoma riboti prekybą alkoholiu.


Šiame straipsnyje: triukšmasbaraikavinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

ironija

ironija portretas
kažkodėl kitose šalyse žmonės sėdi prie staliukų ir bendrauja be jokios muzikos, o LT ji turi plyšauti, kad susikalbėti nebūtų galima. Kodėl verslininkai orentuojasi į žalią jaunimėlį,siurbentį alų, o ne į uždirbančius ir kultūringesnius tautiečius. Ogi todėl, kad labai lengva pakiški kokį nors jovalą, kurio subrendęs žmogus neims net į burną....

jep

jep portretas
visame pasaulyje senamiesciuose verda gyvenimas... ir naktinis ... norit miegoti ? py...z...inkit i miegamuosius rajonus ir miegokite. kame beda ?

mmmmmmmmm

mmmmmmmmm portretas
muziką gali ir pritildyti, bet senamiestis ir yra senamiestis , o ne miegamasis rajonas ar kaimas......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių