Iš Klaipėdos į Vilnių – penkias valandas

Savaitgalį maršrutu Vilnius–Klaipėda–Vilnius važiavusiems žmonėms kelionė ne juokais apkarto – greitieji traukiniai vėlavo apie valandą. Valstybės valdomi "Lietuvos geležinkeliai" teisinosi kelio remonto darbais, kurie, planuojama, truks dar keletą mėnesių.

Vėlavo į lėktuvą

Jau kuris laikas bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" paslaugomis besinaudojantiems žmonėms tenka keisti savo planus.

Nepasitenkinimų audrą sukėlė ne tik vėluojantys greitieji traukiniai, bet ir tai, kad keleiviai nebuvo iš anksto įspėti apie tvarkaraščio pasikeitimus.

"Dėl greičio apribojimų traukinys vėluos", – kai kurie tikino tai išgirdę tik įpusėjus kelionei.

Vienas klaipėdietis, šeštadienį skubėjęs į Vilniaus oro uostą, tvirtino, kad atvykti numatytu laiku jam buvo "gyvybės ar mirties" klausimas.

Vos infarkto negavau.

"Anksti rytą išskubėjau į stotį, nusipirkau bilietą ir tikėjausi, kaip nurodyta maršruto tvarkaraštyje, būti Vilniuje šiek tiek prieš 11 val. Nei kasoje pirkdamas bilietą, nei lipdamas į traukinį neišgirdau nė žodžio apie vėlavimą. Tik tuomet, kai buvome netoli Telšių, traukinio palydovė prasitarė, kad galime užtrukti pusvalandžiu, o gal ir visa valanda ilgiau. Vos infarkto negavau. Turbūt lėktuvo pilotas neįsižeis, jei reikės palaukti vieno lietuvaičio, riedančio vėžlio greičiu naujausiu "Lietuvos geležinkelių" traukiniu, pamaniau", – ironizavo pašnekovas.

Esą apie vėlavimus žinoję "Lietuvos geležinkelių" darbuotojai galėjo įspėti keleivius iš anksto, o ne paskutinę minutę, kai pakoreguoti savo planų praktiškai neįmanoma.

Teko teisintis darbdaviams

Kiek ilgiau nei keturias valandas iš Klaipėdos į Vilnių turėję važiuoti žmonės užtruko apie penkias.

Traukiniai vėlavo ne tik visą praėjusį savaitgalį, bet ir anksčiau.

Dėl to įmonę "Lietuvos geležinkeliai" užplūdo nepatenkintų keleivių skundai. Žmonės liejo apmaudą, esą pastaruoju metu laiku neatvykstantys traukiniai jau tampa ydinga praktika.

Kai kurie dėl kelionėje sugaišto laiko patyrė ir rimtų nemalonumų.

"Anksčiau traukiniai pasižymėdavo punktualumu ir tikslumu. Dabar, esant galimybei, mieliau rinkčiausi kitą transporto priemonę. Savaitgalį 9.50 val. keliavau traukiniu Vilnius–Klaipėda. Maniau, bus daug greičiau. Traukinys turėjo pasiekti Klaipėdą 13.38 val. Svarbiausia man – laikas, nes 14 val. privalėjau būti darbe. Deja, traukinys į Klaipėdą atvyko tik 14.20. Vėlavo 40 min. Visos kelionės metu niekas manęs apie tai neinformavo. Turėjau teisintis darbdaviams, kas atsitiko. Nelabai malonu", – kalbėjo moteris.

Rusiška sistema?

Esą tai ne pirmas toks atvejis, kai atvykstama ne laiku – keleivių žodžiais tariant, traukinys vėlavo net per Naujuosius metus.

"Seniai nevažiavau traukiniu ir dabar suprantu kodėl. Absurdas, rodos, įmonė įsigijo naujus traukinius, bet sistema vis tiek liko rusiška. Nei įspėja, nei pasidomi. Mačiau, kad neapsikentę žmonės net išlipo tarpinėse stotelėse. Juk buvo galima bent savo internetiniame tinklalapyje pakeisti laiką, garsiai paskelbti informaciją žiniasklaidoje. Galiausiai dėl sukeltų nepatogumų pasiūlyti kavos keleiviams. Bent jau taip elgiamasi civilizuotose Vakarų šalyse", – svarstė vienas klaipėdietis.

Jam antrino ir kitas miestietis.

"Tikrai geras traukinys ir puikus aptarnavimas, bet iki visiškos laimės trūksta elementaraus rūpesčio ir informacijos. Buvo galima anksčiau pranešti, jog vėluos visą valandą, kad galėčiau planuotis savo darbus. O ne paskutinę minutę, kai nebegali nieko padaryti", – atkreipė dėmesį pašnekovas.

Vėluos ir ateityje

Pasak "Lietuvos geležinkelių" atstovės spaudai Ingos Čiuberkytės, traukiniai vėluoja dėl infrastruktūros remonto darbų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

*

* portretas
Greitieji? :D Gal į kabutes šį žodį reikėtų įdėti... :D

Tomas

Tomas portretas
Na ir Vokietijoje traukiniai vėluoja. Tik dėl planinių infrastruktūros dabų vėlavimų įspėjimai atspausdinami ant kelionės bilieto.

mind

mind portretas
Jumoristai, siaip dazniausiai buna parasyta info lentoj ir pan. ir duodu visi butu vaziaves nors ir butu pasake kad veluos traukinis valanda, ka ta moteris i koki darba eina 14h ? ir jai butu pasake sorry traukinys veluos 40min tai vistiek butu vaziavus arba isvis nejus i darba. tarp kitko zmonems pasakai veluosim 30 min jei veluoja 40min triuksma kelia.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių