Kitąmet Lietuvos kariai vyks į 6 tarptautines misijas ir operacijas

  • Teksto dydis:

2015 metais Lietuvos kariai dalyvaus šešiose tarptautinėse misijose ir operacijose, į kurias bus siunčiama apie 100 Lietuvos karių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos kariai tarnaus NATO operacijose Afganistane, Kosove ir Turkijoje, Europos Sąjungos mokymo misijoje Malyje ir antipiratinėje operacijoje Somalyje.

Daugiausia Lietuvos karių - apie 80 - tarnaus Afganistane, kur nuo kitų metų NATO vadovaujamą kovinę misiją keičia patariamoji ir paramos misija „Tvirta parama“.

„Ir toliau dalyvaudami misijoje Afganistane rodome, kad mūsų kariai yra kvalifikuoti, gali dalytis savo patirtimi, eiti tiek instruktorių, tiek ryšių specialistų, tiek su vadovavimu, planavimu ar kontrole susijusias pareigas aukšto lygmens tarptautiniuose štabuose“, – pranešime spaudai teigė Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininkas brigados generolas Vilmantas Tamošaitis.

Nuo 1994 metų tarptautinėse misijose ir operacijose tarnavo apie 5 tūkst. Lietuvos karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

spec pajegos 1980

spec pajegos 1980 portretas
Kauno dienos skaitytojai noretu zinoti kodel mokami pinigai okupantu sovietu kariams ne savo noru kariavusiems afganistane, ir kodel kitiems sovietu rariams pinigu neduoda uz tarnyba sovietu sajungoje ir parasykite kokiu politiniu ar ekonominiu arba kitu tikslu skatinami Laisveje gyvenant musu salies protingiausi ir sveikiausi kariai siunciami su ginklais kariauti uzsienyje... afgane, kosove, somalyje, kitose salyse
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių