Kitą savaitę atslinks lietaus debesys

  • Teksto dydis:

Savaitės pradžioje atslinksiantys debesys į mūsų šalį atgins lietų. Sinoptikai prognozuoja, kad naktys bus kiek šiltesnės, tačiau dienos – vėsesnės, LRT RADIJUI sakė sinoptikė Alva Nagelytė.

Sekmadienį vėjas jau nebus toks stiprus kaip šeštadienį. Jis pūs iš vakarų, antroje dienos pusėje – iš šiaurės vakarų. Kiek stipresni jo gūsiai numatomi tik kraštiniuose rytiniuose rajonuose, kai kur jie dar gali siekti 15–16 m/s.

Sekmadienį temperatūra daug kur kils iki 15–17 laipsnių šilumos, truputį vėsiau bus šiaurės rytiniuose rajonuose – apie 13–14, o prie jūros – tik šiek tiek daugiau nei 10 laipsnių šilumos. Pasak sinoptikės, palyti gali tik rytiniuose rajonuose, tačiau tas lietus bus simboliškas, tik sudrėkinsiantis žemės paviršių.

Naktis iš sekmadienio į pirmadienį bus giedra, tyki ir su šalnomis. Oro temperatūra numatoma nuo 2 laipsnių šilumos iki 1 laipsnio šalčio, o dirvos paviršiuje daug kur šalnos sieks iki 2–4 laipsnių šalčio.

Nemažą dalį pirmadienio dar galėsime džiaugtis saulėtais, ramiais ir sparčiai šylančiais orais. Temperatūra kils iki 14–18 laipsnių šilumos, tačiau vakare jau dangų ims traukti vis storesni debesys, Žemaitijoje jau pradės lyti.

„Šis lietus jau pradės daugiau debesuotų, lietingesnių orų laikotarpį, su mažesniais paros temperatūrų svyravimais. Bus kiek šiltesnės naktys, bet vėsesnė dienos“, – LRT RADIJUI teigė sinoptikė.

Antradienį jau palis visoje Lietuvoje. Nakties temperatūra numatoma tarp 4–9 laipsnių šilumos, o dieną – apie 10–12 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: pavasarislietusorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių