Kijeve atidaryta M.K.Čiurlionio paroda

Nacionaliniame Ukrainos dailės muziejuje Kijeve atidaryta vieno žymiausių Lietuvos dailininkų Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paroda, kurios atidaryme kartu su Ukrainos vadovu Viktoru Juščenka dalyvavo ir Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus.

Lietuvos vadovas dėkojo organizatoriams už suteiktą galimybę atidaryti parodą "M. K. Čiurlionis ir jo amžininkai".

V. Adamkaus teigimu, kad Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus, Ukrainos ir Lietuvos kultūros ministerijų bei Lietuvos ambasados Ukrainoje dėka Kijeve pristatoma žymiausių Lietuvos dailininkų Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir jo amžininkų – tapytojų Adomo Varno, Petro Kalpoko, Jono Šileikos, Kajetono Sklėriaus, Justino Vienožinskio, Mstislavo Dobužinskio, Antano Žmuidzinavičiaus kūryba.

"Šios kartos dailininkai ir jų kūryba atskleidžia turtingą Lietuvos kultūros ir meno įvairovę. Išskirtinę vietą tarp jų užima Mikalojaus Konstantino Čiurlionio fenomenas. Tai asmenybė, talpinusi savyje kompozitoriaus, dailininko, žodžio meistro talentus. Čiurlionis buvo ir tebėra viena ryškiausių figūrų ne tik Lietuvos, bet ir Europos meno istorijoje", - teigė V. Adamkus.

Tai, kad Lietuvos dailė pristatoma šaliai kultūriškai ir istoriškai artimoje Ukrainoje, šalies vadovo teigimu, yra lyg įžanga į kitais metais mūsų bendrą kultūrą ir istoriją priminsiančius Lietuvos vardo 1000-ečio metus. Prezidentas neabejojo, kad be politinių iniciatyvų regioną dar artimiau sujungs abiejų šalių žmonių, visuomenių bendravimas, o abipusis pažinimas suartins ir praturtins meno ir kultūros pasaulius.

Šiemet „Lietuvos dienos Ukrainoje 2008“ buvo surengta daugiau kaip 50 renginių. Ši paroda yra vienas iš ryškiausių Lietuvos kultūros akcentų.


Šiame straipsnyje: adamkus,čiurlionis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių