Kibernetiniu saugumu nesirūpinantiems įstaigų vadovams grės sankcijos

  • Teksto dydis:

Valstybės įstaigų vadovams, nesirūpinantiems kibernetiniu saugumu, ateityje gali grėsti sankcijos – premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pranešė, kad šiuo metu rengiami teisės aktai, kurie numatytų tokią atsakomybę.

„Toks teisinis reguliavimas galimas ir jis rengiamas dėl atsakomybės institucijų vadovams už įstatymų nuostatų neįgyvendinimą, bet šiame etape apie tai kalbos nėra“, – žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

Anot premjero, trečiadienio rytą posėdžiavusi Nacionalinio saugumo komisija apžvelgė, kurios institucijos nepakankamai rūpinasi kibernetiniu saugumu, bet jų viešai neįvardijo.

„Apžvelgėme tas institucijas, kurios padarė reikiamą pažangą dėl kibernetinio saugumo užtikrinimo, ir tas institucijas, kurios nepadarė pažangos. Atsakingi ministrai žino tą informaciją“, - teigė S. Skvernelius.

Premjero patarėjas Arnoldas Pikžirnis BNS sakė, kad įstatymus dėl vadovų atsakomybės numatoma pateikti Seimo pavasario sesijoje.

Anksčiau pranešta, kad premjero vadovaujama Nacionalinio saugumo komisija trečiadienį taip pat nusprendė kurti uždarą ryšių tinklą svarbiausioms valstybės institucijoms. Tuo rūpinsis Krašto apsaugos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių