Ketvirtadienis – paskutinė šilta diena šią savaitę

  • Teksto dydis:

Sinoptikas Vytautas Sakalauskas prognozavo ne itin malonius orus: ketvirtadienis, anot jo, dar bus pakankamai šiltas, o savaitgalį orai subjurs: lis, bus vėjuota ir vėsu.

Antroje ketvirtadienio dienos pusėje tikėtinas lietus. Didesnė jo tikimybė – šiaurės bei rytų Lietuvoje. Šalies vakaruose ir pietuose lietus pasirodys ne visur. Ten, kur atklys lietaus debesys, gali ir nugriaudėti. Vėjas – vakarų-pietvakarių, vidutinio stiprumo. Džiugins maloni 23–25 laipsnių šiluma, tik Baltijos pakrantėje bus kiek vėsiau –20–22 laipsniai.

Penktadienį orai pradės vėsti. Tik naktį dar bus pakankamai šilta – 12–17 laipsnių. Dieną – 17–22 laipsniai šilumos. Rytą ir dieną protarpiais sulauksime įkyraus lietaus, vietomis – su perkūnija, ir stipresnio vakarinių krypčių vėjo.

Savaitgalio orai nelabai malonūs – juos lems ciklono vakarinė dalis, tad iš šiaurinių platumų į mūsų šalį atslinks vėsa. Naktimis temperatūra svyruos tarp 8–13, 9–14, prie jūros – apie 15. Dienomis termometro stulpelis pakils vos vos aukščiau 15 laipsnių ribos. Protarpiais palis: naktimis rečiau, dienomis – dažniau. Bus debesuota, vėsu ir vėjuota.

Ir kitos savaitės didžioji dalis nebus labai džiuginanti – orai bus pakankamai vėsūs, lietingi. Tikėtina, kad Lietuvą šiltesnių orų banga pasieks tik kitos savaitės pabaigoje.


Šiame straipsnyje: vasarasaulėpoilsis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaltis

Šaltis portretas
Šalčiai ateina :))) bus labai šalta tik iki +22 arba dar šalčiau tik +20. Sušalsite, nevažiuokite prie jūros.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių