Keturių dienų savaitgaliais šiemet lepinsimės dar nekart

Ateinantį savaitgalį Lietuva pirmąkart šiemet ilsėsis net keturias dienas iš eilės. Tokių ilgųjų savaitgalių 2010-aisiais bus dar trys.

Savaitgalį, prie šeštadienio ir sekmadienio, vasario 13 ir 14-osios, prisidės dar dvi poilsio dienos – vasario 15-oji, pirmadienis, ir vasario 16 diena, antradienis. Pastaroji bus šventinė diena, kai bus minimos Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo metinės.

Pernai gruodį priimtu Vyriausybės nutarimu "Dėl poilsio dienų perkėlimo 2010 metais" laisvadienis iš vasario 20-osios, šeštadienio, perkeltas į pirmadienį, vasario 15 dieną. Todėl iškart po ilgojo savaitgalio lietuviai dirbs trečiadienį, ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį, o ilsėsis vos vieną dieną – sekmadienį, vasario 21-ąją.

Kitas ilgas, keturių dienų savaitgalis, laukia jau po mėnesio. Lietuvoje bus ilsimasi nuo ketvirtadienio, kovo 11-osios, iki sekmadienio, 14-osios kovo mėnesio dienos. Kovo 11-ąją bus švenčiamas Lietuvos nepriklausomybės atstatymo dvidešimtmetis.
Vyriausybės nutarimu poilsio diena iš kovo 20-osios, šeštadienio, perkelta į penktadienį, kovo 12 dieną.

Keturios poilsio dienos bus ir per šiųmetes Jonines – birželio 24 dieną. Tai irgi bus ketvirtadienis, todėl bus poilsiaujama tądien, paskui birželio 25, 26 ir 27 dienomis. Vyriausybės nutarimu už birželio 25-ąją, penktadienį, bus atidirbta šeštadienį, birželio 19 dieną.

Liepos 6-oji – Valstybės (Mindaugo karūnavimo) diena – šiemet bus antradienį. Tai sudarys sąlygas Lietuvoje ilsėtis keturias dienas iš eilės, tai yra savaitgalio dienomis liepos 3 ir 4-ąją, taip pat liepos 5-ąją, pirmadienį, ir liepos 6 dieną. Už liepos 5-ąją bus atidirbta šeštadienį, liepos 10 dieną.

Dar porąsyk šiemet savaitgaliai truks po tris dienas, nes šventinė diena išpuls pirmadienį ir taip "prisidurs" prie savaitgalio. Antroji Velykų diena bus švenčiama balandžio 5-ąją, pirmadienį, o Visų šventųjų diena – lapkričio 1-oji bus irgi pirmadienis.
Kelios šventinės dienos sutaps su savaitgaliais. Tai gegužės 1-oji (Tarptautinė darbo šventė), kuri bus šeštadienį, rugpjūčio 15-oji (Žolinės) – sekmadienį, o Kalėdos gruodžio 25-26 dienomis bus šeštadienį ir sekmadienį.

Anksčiau galiojo taisyklė, kad už su savaitgaliais sutampančias šventines dienas yra kompensuojama, suteikiant papildomus laisvadienius. Tačiau dabartinė valdžia prieš metus šią taisyklę panaikino.
Trys šventinės dienos visuomet sutampa su sekmadieniais. Tai Velykos, taip pat Motinos diena (pirmasis gegužės sekmadienis) bei Tėvo diena (pirmasis birželio sekmadienis). Už jas irgi jokiomis papildomomis poilsio dienomis nėra kompensuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių