Kelte aptikti migrantai išskraidinti namo

  • Teksto dydis:

Penktadienį paskutiniai 2 iš 12 migrantų, tris mėnesius praleidusių kompanijos DFDS laive „Kaunas Seaways“, plaukiojančiame Juodojoje jūroje, buvo išskraidinti atgal į savo gimtąsias šalis iš Odesos ir Turkijos oro uostų. 6 migrantai buvo išsiųsti namo į Alžyrą spalio 29-ąją, 6 migrantai grąžinti į Maroką pastarosiomis dienomis.

Migrantai, kurie į laivą pateko pasislėpę priekabose su prekėmis iš Turkijos, laive išbuvo nuo liepos 27 dienos, nes nė viena šalis nenorėjo jų priimti. Jie buvo apgyvendinti laivo kajutėse ir saugomi apsaugos darbuotojų dėl jų pačių, keleivių ir įgulos saugumo.

„Išties, situacija buvo neeilinė: su neteisėtų migrantų problema DFDS Seaways susidūrė pirmą kartą. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau visa tai pavyko išspręsti“, – sakė bendrovės vykdomasis direktorius Jonas Nazarovas.

„Nuoširdžiai dėkoju už paramą ir palaikymą Ukrainos institucijoms, Lietuvos užsienio reikalų ministerijai, Danijos ambasadai Lietuvoje, Lietuvos ir Danijos ambasadoms Ukrainoje, Turkijoje, Alžyre ir Maroke. Jų geranoriškumas ir diplomatinės pastangos padėjo išspręsti šią sudėtingą situaciją. Didžiuojuosi kelto „Kaunas Seaways“ įgula, kuri pademonstravo nepaprastą kantrybę, supratimą ir profesionalumą, užtikrinant nepertraukiamą ir sklandų laivo darbą visus tuos tirs mėnesius. Manau, kad migrantai nusipelnė gyventi savo įprastą gyvenimą gimtosiose šalyse, o ne plaukioti mūsų laivu ištisas savaites“, – pridėjo Jonas Nazarovas.  

„Kaunas Seaways“, plaukiojantis su Lietuvos vėliava, gabena krovinius ir keleivius laivybos kompanijai „Ukrferry“ tarp Haidarpašos Stambule ir Černomorsko prie Odesos Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grikis

Grikis portretas
Prakeikti papuasai. Dalis masonu plano Europai naikinti.

Pranas

Pranas portretas
Juos ne saugot reikėjo,o švabrą į dantis ir tegul tvarko laivą.jei atsisakys mest vuon per bortą

Anonimas

Anonimas portretas
Ir jus tikit sia piderasile liberastu spauda? NIEKAS NIEKUR ju NESKRAIDINO. Tyliai patalpino kazkur Lietuvoje su salyga (gal but) kad dingtu is Lietuvos, bet tikriausia jie (ekonominiai parazitai) kuo ramiausia kazkur apgyvendinti, gauna po 700 Eur./men, dykai seria. Puikus gyvenimas visokiems parazitams prie liberastpiderasinio rezimo.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių