Kelmės saviveiklininkai šąla nebešildomame kultūros centre

Kelmėje nuo vasario 20-osios nebeteikiama šiluma kultūros centrui - jo administracija ir saviveiklininkai dirba ir kuria šaltyje.

Vietos politikai nurodė biudžetinei įstaigai taupyti ir visiškai atsisakyti šildyti šį kultūros židinį, rašo „Lietuvos žinios“.

Kelmės kultūros centro direktorius Arnas Arlauskas sakė, kad jo vadovaujamas centras priverstas kęsti žiemos šaltį pirmą kartą per visus savo gyvavimo metus nuo 1978-ųjų.

„Tai puikiausiai atspindi mūsų valdžios požiūrį į kultūrą“, - sakė A.Arlauskas.

Jis pridūrė, kad šąlanti administracija, susispietusi keliuose kabinetuose, šildo juos savo iškvepiamu oru ir labai trumpam įjungiamu elektriniu šildytuvu.

Tuo metu meno kolektyvus, vienijančius apie 700 narių, šaltis išvaikė. Pasak direktoriaus, dauguma šokėjų, dainininkų ir muzikantų ieško prieglaudos repeticijoms įvairiose miesto mokyklose, o patys atspariausieji glaudžiasi ir bando kurti meną šaltame kultūros centre.

Jis teigė, jog nuolat kylant šildymo kainoms mažėja Kelmės rajono savivaldybės biudžeto skiriami pinigai kultūrai. Todėl net nešalta praėjusių metų pabaiga šio rajono kultūros centrą įklampino į 38 tūkst. litų skolą. Per du šių metų mėnesius ji dar padidėjo 37 tūkst. litų.

„Kai Kelmės rajono tarybai apibūdinau esamą padėtį, gavau nurodymą nešildyti centro“, - kalbėjo A.Arlauskas.

Pasak kultūros centro vadovo, nešildant patalpų ir taip taupant, įstaiga šiuos metus galbūt išgyvens. Tačiau, kaip matyti iš savivaldybės kultūros centrui skiriamų lėšų, bent jau artimiausiu metu šildyti pastato nebus už ką.

Kelmės rajono mero pavaduotojas Kęstutis Bilius tikino, kad nutraukti kultūros centro šildymą nuo vasario 20-osios vertė būtinybė, kilusi dėl pinigų stygiaus.

Vicemero teigimu, Kelmės rajono politikai irgi išbandė, ką reiškia dirbti nešildomose patalpose, - kai buvo nutrauktas šildymas, jie kultūros centre surengė tarybos posėdį. Anot K.Biliaus, kentėti buvo galima, o šalčio keliamos kančios esą kasdien mažės, nes už lango vis ryškiau šviečia pavasario saulutė.


Šiame straipsnyje: Kultūros darbuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių