Kelionių projekte – pripažinimą pelnę turizmo objektai

Trečiadienio popietę Neries regioninio parko lankytojų centre buvo pristatytas „Didysis žygis po Baltijos šalis“. Tai trijose Baltijos valstybėse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje – organizuojamas kelionių projektas.

Šiandien prasidedantis projektas, kuris tęsis visą vasarą – iki rugpjūčio 31 d., kviečia aplankyti gražiausius istorinius, architektūrinius, gamtos objektus, muziejus trijose Baltijos šalyse. Šiai kelionei iš viso buvo atrinkta 30 įdomių lankytinų vietų – po dešimt kiekvienoje šalyje. Visi jie – „Patraukliausios Europos turizmo vietovės“ (EDEN) apdovanojimų laimėtojai ir kandidatai.

Šeštą kartą rengiamo projekto tikslas – populiarinti keliones po Baltijos šalis, padėti atrasti ir susipažinti su išskirtiniais turistiniais objektais savoje ir gretimose šalyse.

Šias vietas šiandien vykusioje spaudos konferencijoje Neries regioniniame parke pristatė Lietuvos valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė, Estijos ambasadorius Lietuvoje Tiitas Naberis, Latvijos ambasados atstovė Jelena Markūne.

Rokiškio dvaras, Vaclovo Into akmenų muziejus Lietuvoje, Anglos vėjo malūnų kalva Estijos saloje, Siguldos viduramžių pilis, Lustūžio ola Latvijoje – tai tik keletas „Didžiojo žygio po Baltijos šalis“ objektų, kurių unikalumą įvertino ir Europos turizmo specialistai.

Į projektui skirtą spaudos konferenciją atvyko ir žurnalistė, televizijos laidų vedėja ir knygos „Pasimatymas su Lietuva“ autorė Edita Mildažytė. Kalbėdama apie keliones ir tai, kad svarbu pažinti savo kraštą, kad ne tik svetur, bet ir čia galime pamatyti įdomių dalykų, atrasti gražių vietų, E.Mildažytė sakė besidžiaugianti, kad tampa populiaru keliauti po savo gimtąją šalį.

„Manau, kad darosi madinga keliauti po savo kraštą ir aš tuo nepaprastai džiaugiuosi. Nesuprantu aimanų, kai žmonės sako: Oi, nebuvau Egipte, nebuvau Kretoj. Na ir kas? Aš irgi nebuvau. Mes daug kas niekur nebuvom. Bet į Kretingą vietoj Kretos galima nuvažiuoti. <...>

Jei atidžiai žiūrėtume, ką turime aplink save, to visiškai pakanka kaip dvasinio pamato ir audinio, kuriame tu esi užaugęs. Žinoma, smagu pažinti egzotiškus kraštus. Aš manau, kad Lietuva, Latvija ir Estija yra tokios pat egzotiškos tiems, kurie atvažiuoja iš svetur, ir nebūtinai toli“, - kalbėjo E.Mildažytė.

Projekto pristatymas Neries regioninio parko lankytojų centre vyko neatsitiktinai. Ši vieta įtraukta į lankytinų vietų sąrašą. Neries regioninis parkas apima gražiausią Neries slėnio dalį, kurioje jau 10 tūkst. metų gyvena žmonės. Todėl čia yra ypač daug mitologinių, kultūrinių ir istorinių vertybių.

Projekto rengėjai ir Neries regioninio parko vadovė Audronė Žičkutė pakvietė susirinkusiuosius į trumpą ekskursiją po Dūkštų ąžuolyną. Jame – galingi ąžuolai, reti augalai, paslaptingas akmuo su ženklais, kurių iki šiol niekas neperskaitė. Pasak ekskursijos gido, žmonės nuolat ant jo palieka aukų, tiki, kad akmuo neša laimę. Palei 2,3 km pažintinį taką pastatyta kelios dešimtys liaudies meistrų sukurtų skulptūrų, vaizduojančių lietuvių legendų ir mitologijos personažus.

Sąlygas, kaip dalyvauti žygyje, gauti nuolaidas ir pretenduoti į prizus, galite rasti adresu www.greatbaltic.eu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių