Pasikeitė Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadas

Pirmadienį Karo laivų flotilėje vyko Karinių jūrų pajėgų vadų pasikeitimo ceremonija. Nuo šiol, vietoje flotilės admirolo Kęstučio Macijausko, kariams vadovaus jūrų kapitonas Arūnas Mockus. K. Macijauskas paskirtas tarnybai užsienyje.

Pirmadienį Karo laivų flotilėje vyko Karinių jūrų pajėgų vadų pasikeitimo ceremonija. Nuo šiol, vietoje flotilės admirolo Kęstučio Macijausko, kariams vadovaus jūrų kapitonas Arūnas Mockus. K. Macijauskas paskirtas tarnybai užsienyje.

Iškilmingos ceremonijos metu naujajam vadui A. Mockui buvo įteikta Karinių jūrų pajėgų vėliava. Kolegą sveikino ir sėkmės tarnyboje linkėjo Sausumos pajėgų vadas Almantas Leika, Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys, Lietuvos kariuomenės pajėgų ir dalinių vadai bei svečiai iš užsienio.

Pasak Sausumos pajėgų vado A. Leikos, flotilės admirolo K.Macijausko vedamos Karinės jūrų pajėgos nemažai nuveikė ir pasiekė gerų rezultatų. "Admirolas įdėjo daug energijos ir pastangų, kad pajėgos taptų modernesnės".

Atsisveikindamas flotilės admirolas K. Macijauskas pabrėžė, kad tai padaryti – itin sunku, tačiau, jo žodžiais, gyvenimas juda į priekį.

Šia proga Karinių jūrų pajėgų orkestras atliko atsisveikinimo kūrinį "Atsisveikinimas su senais gerais draugais".

Nuo pat Lietuvos karinio laivyno įkūrimo – 1992-ųjų savo karjerą pradėjęs naujasis vadas A. Mockus apie būsimas naujoves laivyne neatviravo, tačiau pabrėžė numatęs pasikeitimų.

"Pirmiausia reikia tęsti pradėtus darbus, iššūkių laukia nemažai, ypač atsižvelgiant į tai, kas vyksta mūsų pašonėje. Numatyta ir šiek tiek pasikeitimų, laukia keli laivų modernizavimo projektai. Tačiau deramai neįsigilinus negalima kalbėti apie pokyčius", – komentavo pašnekovas.

Staigūs pasikeitimai Karinėse jūrų pajėgose po "An-2" katastrofos visuomenėje sukėlė nemažai dvejonių, esą tokį sprendimą lėmė būtent ši nelaimė.

Apie tai paklaustas Krašto apsaugos viceministras A. Valys tokį svarstymą paneigė. Pašnekovo žodžiais, vadų pasikeitimas – įprastas reiškinys, esą antrą kartą Karinėms jūrų pajėgoms gana sėkmingai vadovavęs K. Macijauskas buvo įvertintas ir dabar laikas naujovėms.

"Tai – tradicinis aukšto rango pareigų pasikeitimas atitarnavus tam tikrą laiką viename pajėgų dalinyje ir nėra susiję su minėta katastrofa. Komisijos, tyrinėjusios šį įvykį įvertino Karinių jūrų pajėgų darbą ir pripažino, kad jos dirbo pagal nustatytus reikalavimus. Galbūt kai kurie patikslinimai procedūrose buvo reikalingi, tačiau visos operacijos buvo įvykdytos tinkamai", – akcentavo A. Valys.

Karinių jūrų pajėgų vadas K. Macijauskas nuo rugpjūčio 2 d. eis Lietuvos kariuomenės kanceliarijos Atstovavimo grupės Lietuvos nacionalinio karinio atstovo Vyriausiojoje jungtinių pajėgų Europoje vadavietėje (SHAPE) pareigas Belgijoje, netoli sienos su Prancūzija, Monse mieste.

Kas pakeis nuo 2010 m. Karinių jūrų pajėgų štabo viršininko pareigas ėjusį jūrų kapitoną A.Mockų dar neaišku, tačiau, jo paties žodžiais, siūlymų jau yra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buves Stiuardas

Buves Stiuardas portretas
tarnavau kariniame laive Zemaitis 94-95 metais, puikus zmogus, griestas ir t.t..., sekmes.

Anupras

Anupras portretas
Parodija tas Macijauskas, kaip ir pats karinis laivynas. Nevykėlių prieglauda. Įdomu, kodėl visur nutylima, kad naujasis vadas Baltijske gimęs, Rusijoj karinius mokslus baigęs, o ir kalba lietuviškai su tokiu rusišku akcentu... Kaži kaži... Linkėkim sėkmės.

pagarba

pagarba portretas
Pagarba gerbiam, tarnybą KJP baigiančiam Admirolui. Puikus Žmogus. Sėkmės dirbat ES struktūrose.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių