Kėdainiuose – mitingas prieš vaiko teisių apsaugos politiką

  • Teksto dydis:

Kelios dešimtys žmonių penktadienio popietę susirinko į protesto akciją Kėdainiuose, kur neseniai mirė namuose sumuštas keturmetis.

Tai ne pirmas didelio atgarsio sulaukęs smurto prieš vaikus atvejus šioje savivaldybėje – prieš metus šio rajono Saviečių kaime tėvas du savo vaikus įmetė į šulinį. Vaikai neišgyveno.

Mitinguotojai reikalauja peržiūrėti savivaldybės vaiko teisių apsaugos politiką. Mitingo rezoliucijoje sakoma, kad smurto prieš vaikus atvejai leidžia susidaryti nuomonę, kad savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus „specialistės netinkamai ir abejingai atlieka savo darbą“, todėl reikalaujama jų atsistatydinimo. Taip pat reikalaujama į šias pareigas atrinkti kvalifikuotus, atitinkamą išsilavinimą turinčius specialistus.

Po žiauriai sumušto keturmečio mirties Kėdainiuose praėjusią savaitę jau atsistatydino savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Vilima Jucevičiūtė.

Be to, pasak mitingo organizatorių, administracijos direktorius turi prisiimti atsakomybę už pastarąjį įvykį.

Su mitinguotojais penktadienį susitiko savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Antanas Pavolis. Jis ragino palaukti dėl keturmečio mirties pradėtų tyrimų pabaigos. Anot jo, tyrimai turėtų atskleisti atsakingus asmenis. Jis taip pat kvietė visuomenę būti aktyvią, pranešti apie pastebimus netinkamo elgesio su vaikais atvejus.

„Jūs, kaip pilietiška bendruomenė, taip pat turėtumėte kiekvienas būti pilietiškai aktyvus“, – sakė A.Pavolis.

Kėdainių meras Saulius Grinkevičius BNS penktadienį sakė su protestuotojų reikalavimais dar nesusipažinęs, tačiau pažymėjo, kad pertvarkos ginant vaikų interesus neišvengiamos – jos planuojamos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje.

„Jūs turbūt girdėjote ministro pasakymą, kad vaiko teisių skyriai bus centralizuoti, bus tiesiogiai pavaldūs ministerijai ar kokiam nors padaliniui, iš principo jie imasi šito vaidmens, jie visą šitą darbą koordinuos. Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbui savivaldybės pavaldume liko du-trys mėnesiai, visa tai pereis į Vyriausybės, ministerijos lygmenį“, – sakė merais.

Apie galimus atleidimus savivaldybėje, anot mero, kalbėti anksti.

„Jūs žinote, kad vyksta ikiteisminis tyrimas, mūsų komisija taip pat vykdo tyrimą, tai aš į klausimą (apie atleidimus) galėčiau atsakyti po to, kai bus išvados. Atsakomybę turi prisiimti tie žmonės ir nuobaudos skirtos tiems, kurie nepadarė savo darbo, tam ir yra tyrimai atliekami. Kapoti galvas į kairę ir į dešinę yra pats paprasčiausias dalykas, bet taip nesisprendžia dalykai“, – kalbėjo S.Grinkevičius.

Mažamečio Kėdainiuose nužudymu teisėsauga įtaria mamą ir jos sugyventinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valiooo

valiooo portretas
Kelios kekšės atsistojo su popirgaliu ir streikuoja mažiau dulkintis su visais ir nereikės paskui mušti vaikų nes trukdo dulkintis su kitais

Vladas

Vladas portretas
Na ir nuotrauka!Toki liudna plakata, laiko isisiepusi lyg ausu moteris ir tubut motina.Kaip ja suprasti?

...

... portretas
Politika daroma Vilniuje, Kėdainiuose tik skiedros krenta: KĄ realaus toji 'vyriausia kontrolierė' padarė, KOKIAS tvarkas paruošė, su kuo suderino? Nes įstatymų PAKANKA, tik metodinio vadovavimo NĖRA. Taip kad - ne ten mitingai, ne ten, ir ta Seimo sesija - TIK dėmesio nukreipimo manevras nuo pagrindinės kaltininkės: žuvis juk nuo galvos genda, o tos 'vaikų teisių kontoros' jau tikra kloaka.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių