Kėdainių krematoriume jau kremuoti 1000 žmonių palaikai

Antradienį vieninteliame Lietuvoje krematoriume, esančiame Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje, buvo atlikta 1000-oji kremacija. Krematoriumas pradėjo veikti praėjusių metų lapkričio pabaigoje.

Krematoriumą valdančios bendrovės „K2 LT“ direktorius Vytenis Labanauskas teigia, kad pradėjus teikti kremavimo paslaugas, kinta ir laidojimo tradicijos: vis dažniau mirusiųjų palaikai pirma kremuojami, tada urna su pelenais šarvojama, dažniausiai vienai parai, atėjusiems atsisveikinti rodomos skaidrėse užfiksuotos velionio gyvenimo akimirkos, skamba jam patikusi muzika.

„Pasirinkus kremavimą, atsisveikinimo su velioniu laikas dažniausiai sutrumpėja iki vienos paros. Kitose Europos šalyse mirusiųjų palaikai iki kremavimo laikomi morgų šaldytuvuose tol, kol artimieji sutaria visiems tinkamą laidojimo datą, pagal kurią derinama ir kremavimo data. Ar taip bus ir pas mus – parodys laikas“, – sakė V.Labanauskas.

Krematoriumo projektas, kainavęs apie 8 mln. litų, vykdytas privačiomis ir finansinių institucijų lėšomis. Šiuo metu kremacijos vyksta naudojant vieną kremavimo liniją, užtikrinančią 4000 kremavimų per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

g

g portretas
Klaipedai verkiant reikia krematoriumo

laima

laima portretas
o kiek kainuoja tas visas malonumas gal zymiai brangiau nei seip laidotis ,man vat idomu nes mes su vyru planuojam jau i prieki nes matom kad ateina tas laikas kai kapu nenores vaikai lankyti o dar labiau gelikes sodinti

pilietis

pilietis portretas
Klausimėlis: Per kiek laiko sukremuos visus Lietuvos gyventojus?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių