K.Čilinskas prašo „apkarpyti" Seimo narių privilegijas

Seimo narys Kęstutis Čilinskas pasiūlė įtraukti į darbotvarkę Seimo statuto pataisų projektus, kurie sumažintų Seimo narių piktnaudžiavimus ir padidintų atsakomybę.

Vienas iš K. Čilinsko Seime užregistruotų projektų nustato, kad naikinami Seimo narių darbo užmokesčio priedai, kurie iki šiol buvo vadinami „išlaidomis" biurui, transportui, telefonui ir pan. K. Čilinskas nurodo, kad pagal dabartinį statutą eiliniams Seimo nariams tiesiogiai ar netiesiogiai - per frakcijų finansavimą - galima gauti (skaičiuojant pagal šių metų šalies vidutinį mėnesinį uždarbį) 9395 Lt priedą. Seimo, komitetų ir komisijų vadovams bei pavaduotojams šie priedai dar didesni.

Pasak K. Čilisnko, Konstitucinis teismas yra išaiškinęs, kad Seimo nariai gali gauti tik darbo užmokestį ir kompensaciją už išlaidas einant pareigas. Tuo tarpu pagal Seimo patvirtintą Seimo Statutą, didesnė priedų Seimo nariams dalis pavadinama „išlaidomis", tačiau nereikalaujama įrodymų, ar jos buvo. Be to, siūloma sumažinti tų kompensacijų viršutinę ribą tris kartus - iki 1,4 vidutinio šalies darbo užmokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių