Kavinės prasižengia dėl sparčios darbuotojų kaitos

Prasidėjus šiltajam metų laikotarpiui, pasipylė pranešimai apie grubius higienos pažeidimus šalies viešojo maitinimo įstaigose ir lakiną kavinių uždarymą, tačiau Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ramina, kad situacija šiame sektoriuje išlieka stabili.

Tuo tapu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė, valstybinė maisto produktų inspektorė Vita Šturmienė sako, kad pagrindinė pažeidimų atsiradimo priežastis – dažna darbuotojų kaita, šeštadienį rašo "Lietuvos žinios".

V. Šturmienės teigimu, atvejų, kai dėl nustatytų pažeidimų sustabdoma maisto tvarkymo veikla, daugėjam bet taip yra ir dėl to, kad auga ir bendras viešojo maitinimo įmonių skaičius. Remdamasi pastarųjų metų statistika, pašnekovė sakė negalinti teigti, kad viešojo maitinimo įmonėse nustatomų pažeidimų skaičius ženkliai didėja ar būtų stebimas pažeidimų proveržis.

"Viešojo maitinimo sektoriuje kiekvienais metais stebima panaši situacija – patikrinimų duomenys kinta keliais procentais ir nemaža dalimi priklauso nuo augančio viešojo maitinimo įmonių skaičiaus", – pabrėžė V. Šturmienė.

Viešojo maitinimo įmonių valstybinės maisto kontrolės duomenimis, pirmą šių metų pusmetį maisto tvarkymo veiklos sustabdymo atvejų būta 54, pernai iš viso – 81, 2011 metais – 78 atvejai.


Šiame straipsnyje: kavinėsmaistassaugumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių