Kaune eitynės už tradicinę šeimą praėjo be muštynių

„Šia eisena norime atmerkti žmonių akis, paaiškinti, kad šiuo metu Lietuvoje valstybiniu lygiu vyksta šeimų ardymas“, – aiškino viena iš eisenos organizatorių Aušra Jurėnienė.

Šeštadienį popiet Kauno centrinėmis gatvėmis žygiavo tradicinę šeimą palaikantys aktyvistai. Jiems iš paskos sekė saujelė netradicinių seksualinių pažiūrų atstovų.

„Šia eisena norime atmerkti žmonių akis, paaiškinti, kad šiuo metu Lietuvoje valstybiniu lygiu vyksta šeimų ardymas“, – aiškino viena iš protesto akcijos organizatorių Aušra Jurėnienė.

Rotušės aikštėje prasidėjusios eitynės nusidriekė per Vilniaus gatvę ir Laisvės alėją. Čia protestuotojus pasitiko maždaug dešimt netradicinių seksualinių pažiūrų atstovų.

„Šitie žmonės patys kalba apie toleranciją, bet yra netolerantiški. Jie nesupranta ir nenori suprasti, ką mes norime pasakyti“, – sakė taip pat prie eitynių už tradicinę šeimą organizavimo prisidėjęs Artūras Karpavičius.

„Mes nieko neprovokuojame, bet jeigu mūsų čia nebūtų, jie atrodytų teisūs“, – tvirtino kitoje barikadų pusėje buvę Jokūbas ir Dovilė. Jie nepasakė savo pavardžių, nes teigė bijantys dėl savo saugumo.

Seksualinių mažumų atstovai tikino, kad būtų surinkę žymiai daugiau bendražygių, tačiau tuo metu, kai sužinojo apie oponentų eiseną, buvo likę per mažai laiko gauti savivaldybės leidimą.

Eisenoje už tradicinę šeimą dalyvavo apie pusšimtis žmonių. Organizatoriai pripažino suklydę pasirinkdami eisenos datą – neapsižiūrėjo, kad tą pačią dieną Aleksoto aerodrome vyks aviacijos šventė, todėl po eisenos jie planavo apsilankyti ir ten.

Protestuotojai pasisakė ne tik prieš gėjų santuokas, bet ir prieš žemės pardavimą užsieniečiams, skalūnines dujas.

Policijos duomenimis, eitynės praėjo be didelių incidentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ZemesVardu lt

ZemesVardu lt portretas
Referendumo grupė "TAUTOS VALIA" 2013-07-20 eitynių Kaune kelios iškarpos... pristatymas... ilgoji versija dar montuojama... http://www.facebook.com/photo.php?v=1395737383977849

JUNGIAMES FEISBUKE

JUNGIAMES FEISBUKE portretas
GRUPEJE "NELEISKIME VALDZIAI GROBTI MUSU VAIKU" "ANTIGLOBALISTU JUDEJIMAS LIETUVOJE" TEN PRIES GENDERIZMA, JUVENALINE JUSTICIJA IR T.T. VISI SKELBIMAI DEL PASIPRIESINIMO IR TEISINGOS INFORMACIJOS PLATINIMO

JUNGIAMES FEISBUKE

JUNGIAMES FEISBUKE portretas
GRUPEJE "NELEISKIME VALDZIAI GROBTI MUSU VAIKU" "ANTIGLOBALISTU JUDEJIMAS LIETUVOJE" TEN PRIES GENDERIZMA, JUVENALINE JUSTICIJA IR T.T. VISI SKELBIMAI DEL PASIPRIESINIMO IR TEISINGOS INFORMACIJOS PLATINIMO
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių