Kaune be elektros 9, Klaipėdoje – 4, Vilniuje – 2 tūkst. vartotojų

LESTO duomenimis, 17 val. elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs apie 30 tūkst. vartotojų Utenos regione, apie 18 tūkst. vartotojų Panevėžio regione ir apie 9 tūkst. vartotojų Kauno regione. Šiaulių regione elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs maždaug 5 tūkst., Vilniuje – 2 tūkst., Klaipėdos – 4 tūkst. vartotojų.

LESTO prašo klientų aptarnavimo telefonu 1802 skambinti tais atvejais, kai pastebėti apgadinti ar kibirkščiuojantys elektros energijos įrenginiai, ant gatvės, automobilių ir kitur nukritę, nutraukti laidai, nuverstos elektros linijų atramos, ant linijų užvirtę medžiai, ar kyla kitoks pavojus gyventojų saugumui.

LESTO jau turi informaciją apie daugumą gedimų ir gyventojų prašo kantrybės. Miestuose informacija apie gedimus LESTO pasiekia automatiškai, todėl apie gedimus telefonu 1802 pranešti reikėtų tik nutolusių vietovių gyventojams (vienkiemiuose, mažuose kaimeliuose). Bendrovei paskelbus ekstremalią situaciją, gyventojų pranešimų priimama kelias dešimtis kartų daugiau nei įprastomis dienomis.

Gamtos stichijų atvejais elektros energijos tiekimo atstatymo laikas priklauso nuo gedimų masto, konkrečių gedimų priežasčių, jų sudėtingumo ir gedimų vietos pasiekimo galimybių (privažiavimo sąlygų).

Pirmiausia bendrovės operatyvinės brigados pašalina tuos gedimus, kurie susiję su elektros tiekimu didesnei vartotojų daliai ir ypatingos reikšmės visuomeninės paskirties objektams. Pirmiausia šalinami gedimai aukštos ir vidutinės įtampos tinkluose, po to žemos įtampos įrenginių gedimai. Operatyvinės brigados, kur įmanoma, dirbs visą parą, tačiau šiandien visiems vadotojams atstatyti elektros energijos tiekimo nepavyks.

„Klientų prašome supratimo, kantrybės bei pagalbos šalinant gamtos stichijų padarinius. Didžiausia pagalba – pasirūpinti savo pačių saugumu, nesiartinti prie pažeistų elektros skirstomojo tinklo vietų. Pastebėjus nutrūkusį elektros energijos oro linijos laidą ar elektros energijos linijos atvado laidą, jokiu būdu negalima priartėti prie jo arčiau kaip 8 metrus. Nelieskite ant žemės ar automobilių nukritusių laidų, o laukite, kol į gedimo vietą atvyks operatyvinės brigados. Užtikriname, kad imamės visų būtinų priemonių, kad elektros energijos tiekimas būtų atstatytas kaip galima greičiau“, – teigia LESTO Dispečerinio centro Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RKE

RKE portretas
Juk galetu tas LESTO ir kiti is anksto numatyti el.linijoms trukdancius medzius ,juos pasalinti ir tada nebutu tokiu skaudziu pasekmiu !

Edisonas

Edisonas portretas
Viduramžiai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių