KASP vadas: turime ruoštis ne tada, kai priešas jau įkelia koją

  • Teksto dydis:

Aštrėjant geopolitinei situacijai pasaulyje, Europos valstybės vis daugiau dėmesio skiria saugumui: didinamas finansavimas kariuomenei, dėmesys sukarintoms nevyriausybinėms organizacijoms.

Intensyviai savo piliečius teritorinei gynybai ruošia ne tik estai, lietuviai ar lenkai, neseniai tikslą sukurti pilietinę gynybos organizaciją užsibrėžė ir Ukraina.

Minint Lietuvos kariuomenės įkūrimo dieną ir 25-ąjį Krašto apsaugos savanorių pajėgų jubiliejų, lapkričio 23–24 dienomis LR Seime rengiama tarptautinė saugumo konferencija „Valstybės ir piliečių sąveika užtikrinant šalies teritorinę gynybą“ (angl. Cooperation of State and Citizens to Ensure Teritorial Defense of The Country). Ji skirta aukštiems Ukrainos politikams, kariuomenės ir visuomeninių organizacijų atstovams.

Ruoštis reikia nuolat

„Per 25-erius metus buvo tobulinama Krašto apsaugos savanorių pajėgų funkcionavimo teisinė bazė, kito struktūra ir pavaldumas. Todėl ukrainiečiams, norintiems sukurti savanoriškas teritorinės gynybos pajėgas, mes galime pateikti savo vystymosi ir funkcionavimo patirtį, perspėti apie galimus nuklydimus kuriant struktūras, skiriant uždavinius ar apibrėžiant teisinį statusą. Kovinės patirties jie turi ir patys. Tačiau mes galime pasidalyti, kaip tą patirtį panaudoti organizuojant ir planuojant karių savanorių mokymą“, – kalbėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas pulkininkas Arturas Jasinskas.

Yra posakis: nori taikos, ruoškis karui. Tinkamai pasirengę taikos metu, šauliai puikiai atliks savo užduotis ten, kur gyvena, t. y., teritoriniu principu padėdami civilinei valdžiai ištikus nelaimei ar kariuomenei agresijos atveju. Ne veltui šauliai vadinami šauliais – tautos kariais.

Anot jo, labai svarbu, kad piliečiams būtų suteikta galimybė taikos metu ir neatsitraukiant nuo savo kasdieninės civilinės veiklos ruoštis valstybės gynybai ir konstitucinės pareigos atlikimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tam debilui vadui,jei priešas ateis,tai tu su savo pindosais,jei spėsi,tai būsi toli nubėgęs,nes priešingu atveju iš tavęs ir tavo kariaunos bus tik šūdo iškepusio gabalai

skiriančiam anonimui

skiriančiam anonimui portretas
Slaptose derybose, kurios vyko praktiškai iki pat 1939m. Lenkija ne kartą siūlė grąžinti Vilnių ir jo kraštą Lietuvai, tačiau kėlė kitas, visiškai nepriimtinas Lietuvai sąlygas. Ne ką kito padarė ir bolševikai, tik daug žiauresne, baisesne forma. :) Štai tokia ta jūsų pučiamo mito baigtis. Pasižiūrėjus kitu kampu, tai šiukšlių krūva, o ne trolio išmonės pavyzdys. :)

Anonimas

Anonimas portretas
To Skirta Anonimui. Tarptautinė teisė aiškiai ir nedviprasmiškai nurodo, kad okupuotos teritorijos nėra pripažįstamos okupantui. Priešingu atveju, jūsų taip ginama Sovietų Sąjunga ir Raudonoji armija būtų netekusi pusė Sovietų Sąjungos, nes Hitlerio armija buvo okupavusi sovietinę teritoriją iki pat Maskvos, ir pagal jus, ši teritorija jau turėtų priklausyti Vokietijai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių