Karo prievolės skyriuose – pirmieji savanoriai

  • Teksto dydis:

Paskelbus, kad šaukimas į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pradedamas gegužės 11 d., į regioninius Karo prievolės ir komplektavimo skyrius jau atėjo pirmieji jaunuoliai, savanoriškai norintys atlikti nuolatinę devynių mėnesių privalomąją pradinę karo tarnybą, skelbia Krašto apsaugos ministerija.

Iki šios dienos prašymus atlikti karo tarnybą jau yra pateikę 32 kandidatai, iš jų dvi merginos. Šiuo metu daugiausiai norinčių atlikti karo prievolę yra Vilniaus ir Šiaulių regionuose.

Kovo 31 dieną prašymą pateikęs 19-metis Ignas sako, kad kariu svajojęs būti dar nuo vaikystės. „Norėjau dar anksčiau užsirašyti, tačiau vis pasitaikydavo kliūčių. Noriu išmokti kariškos drausmės, įgyti naujų žinių bei įgūdžių ir būti paruoštam ginti savo gimtąją šalį,“ – savo pasirinkimu įsitikinęs Ignas. Kaune gyvenantis vaikinas šiuo metu savarankiškai mokosi kurti interneto svetaines. Jis ragina ir kitus jaunuolius būti patriotais ir užsirašyti, kai tik atsiras galimybė ir nelaukti, kol bus pašaukti.

„Džiugu, kad daugėja jaunuolių, savanoriškai pasiryžusių atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą. Devynių mėnesių tarnyba neapsiribos vien kariškomis žiniomis. Jaunuoliams ji bus tikro gyvenimo patirtis: jiems bus patikėta ne tik atsakomybė už save, už savo draugus, bet ir paskirtos užduotys, kurias atlikdami jie taps tvirtomis asmenybėmis“, – sako Krašto apsaugos savanorių pajėgų Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas majoras Žygimantas Adamonis.

Nors oficiali šaukimo pradžia yra tik gegužės mėnesį, Lietuvos kariuomenė kviečia visus vaikinus ir merginas nuo 18 iki 38 metų, norintys savanoriškai atlikti pareigą Tėvynei, jau dabar gali registruotis artimiausiuose Karo prievolės administravimo skyriuose. Atėję savanoriškai jie turės pirmenybę pasirinkti norimą tarnybos vietą.

Į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pirmiausia bus šaukiami jaunuoliai, kurie patys pareikš norą atlikti tarnybą. Tik nesurinkus nustatyto skaičiaus savanoriškai atvykusių atlikti karo tarnybą, toliau privaloma tvarka bus šaukiami karo prievolininkai nuo 19 iki 26 metų (įskaitytinai). Šauktinių sąrašas bus sudaromas atsitiktine tvarka naudojantis kompiuterių programa.

Išsamesnė informacija apie šaukimo tvarką bus nuolat atnaujinama Krašto apsaugos ministerijos interneto svetainėse www.karys.lt  ir www.kam.lt, teikiama tel. 8 800 12340, atvykus arba paskambinus į regioninius Karo prievolės ir komplektavimo skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinu

Sveikinu portretas
Sveikinu ir žaviuosi tais JAUNUOLIAIS...Tai tikri vyrai bus.... Man graudu buvo žiūrėti į tuos išglebusius, auskaruotus vaikigalius, kurie , nežiūrint amžiaus , vis vaikiziškai atrodo . Mūsų laikų kavalieriai tikrai vyriški buvo...

Vidmantas

Vidmantas portretas
Aš pritariu, kad jaunimui yra privaloma karinė tarnyba, kurioje įgyjama pasitikėjimas savo jėgomis, atsakomybės jausmas, pareiga ir kt. Tik seimas kažko tai delsia, ar nėra kam pasiūlyti įstatymą, kurio pagrindu būtų galimybė grieštai nubausti vadinamus erelius, kurie proteguoja diedovščinos egzistavimo kai kuriuose daliniuose. Galimybės nustatyti tokius erelius tikrai yra ir nubaudus, bei paviešinus kastai tokie ir už ką nubausti, tai būtų išsprestas klausimas. Tik bausmė turi būti adekvati padarytam nusikaltimui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių