Karo laivyno pratybose - „Lisco Gloria“ gaisrą primenanti situacija

Lietuvos teritoriniuose vandenyse visą savaitę vyksta tarptautinės pratybos BALTRON, kuriose dalyvauja Lietuvos ir Latvijos karinių jūrų pajėgų laivai. Šiandien jūroje surengtos didelio masto gelbėjimo operacijos pratybos.

„DFDS“ kompanijai priklausančiame kelte imituotas gaisras: užsidegė karinis krovininis automobilis ir per kelias minutes gaisras išplito. Vienas iš 26 keltu plaukusių karių sunkiai sužeistas, dar keturi nukentėjo nesunkiai.

Pagalbos pranešimą gavęs Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras susisiekė su netoliese tarptautinėse pratybose dalyvavusiais kariniais laivais. Vadovaujami Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivo „Jotvingis“ šie atskubėjo į imituojamos nelaimės zoną.

Gelbėjimo pratybos truko apie pustrečios valandos: gaisras likviduotas, o sunkiai sužeistas karys išskraidintas sraigtasparniu.

Šios pratybos, pasak laikinojo Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilės vado, organizuojamos tam, kad gelbėjimo tarnybos suprastų savo klaidas ir geriau koordinuotų darbą.

„Buvo identifikuotos stipriosios ir silpnosios organizacinės pusės, padarytos išvados. Tokie mokymai turi labai didėlę reikšmę tobulinant paieškos ir gelbėjimo organizavimą ateityje ir bendrus kariškių ir civilių veiksmus“, – teigė G. Permeneckas.

Panaši į šių pratybų scenarijų nelaimė įvyko 2010 m. spalį netoli Vokietijos krantų, kai sudegė keltas „Lisco Gloria“. Šių metų balandį kelte „Victoria Seaways“ kilęs gaisras buvo sėkmingai užgesintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių