Karo akademijos viršininkas baigia tarnybą kariuomenėje

  • Teksto dydis:

Tarnybą Lietuvos kariuomenėje baigia vienas jos kūrėjų - brigados generolas Algis Vaičeliūnas, nuo 2017 m. vadovavęs Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijai.

Brigados generolo laipsnis A. Vaičeliūnui suteiktas 2004 m.

Iškilmingos Lietuvos karo akademijos viršininko išleidimo į atsargą ceremonijos metu A. Vaičeliūnas simboliškai Karo akademijos vėliavą perduos krašto apsaugos ministrui Raimundui Karobliui.

Akademijos viršininko išleidimo į atsargą ir Vėliavos perdavimo ceremonijoje taip pat dalyvaus Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas, Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė, kariuomenės pajėgų vadai, Lietuvos karo akademijos bendruomenė.

Per 28 tarnybos Lietuvos kariuomenėje metus A. Vaičeliūnas ypač prisidėjo kuriant Lietuvos kariuomenę. Taip pat jis vadovavo įvairių lygmenų Lietuvos kariuomenės ir Krašto apsaugos sistemos vienetams, Baltijos gynybos koledžui Estijoje ir vykdė kitas atsakingas pareigas. Per ilgą garbingos tarnybos Lietuvos krašto apsaugos sistemoje laikotarpį A. Vaičeliūnas buvo ne kartą skatintas prezidento, krašto apsaugos ministro, Lietuvos kariuomenės vado, pajėgų vadų apdovanojimais. Jis taip pat yra apdovanotas Latvijos, Estijos, Ukrainos ir kitų valstybių medaliais ir garbės ženklais.

A. Vaičeliūnas į atsargą išleidžiamas paties prašymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių