Karo akademijos vadovu tapo generolas A. Vaičeliūnas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje vyko viršininko pasikeitimo ceremonija - naujuoju šios aukštosios mokyklos vadovu tapo brigados generolas Algis Vaičeliūnas, pastaruoju metu dirbęs Krašto apsaugos ministerijos generaliniu inspektoriumi.

Jis pakeitė dvejus metus Karo akademijai vadovavusį pulkininką Raimundą Matulį.

„Siekiame, kad karininkas taptų viena geidžiamiausių profesijų. Vienas iš Akademijos tikslų yra tapti viena stipriausių aukštųjų mokyklų. Tam reikalingos reformos. Todėl noriu padėkoti už pradėtą darbą jas įgyvendinant ir tikiuosi, kad toliau visi kartu rengdami karininkus galėsime stiprinti krašto apsaugos sistemą“, – akademijos pranešime cituojamas ceremonijoje dalyvavęs krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Naujasis akademijos viršininkas dėkojo jį paskyrusiam ministrui už pareikštą pasitikėjimą.

„Tai yra mano įsipareigojimas prieš Lietuvos karo akademijos bendruomenę ir visą krašto apsaugos sistemą Lietuvos kariuomenei rengiant karininkus. Akademija per 25 metus jau įgijo patirties ir turi savo tradicijas. Tikiu jos ateitimi, kad ji reikalinga Lietuvos kariuomenei ir visai visuomenei. Tikiu, kad visi kartu panaudosime savo žinias, įgytą patirtį ir bendromis jėgomis pasieksime geriausių rezultatų“, – teigė A.Vaičeliūnas.

Karo akademija yra vienintelė mokymo institucija šalyje, rengianti karininkus Lietuvos kariuomenei, o savo studentams suteikianti kariūno statusą. Jos absolventai kartu su aukštuoju universitetiniu išsilavinimu gauna būrio vado kvalifikaciją ir pirmąjį karininko – leitenanto – laipsnį.

Naujasis akademijos vadovas, vienas Lietuvos kariuomenės kūrėjų A.Vaičeliūnas tarnybą pradėjo 1991 metais. 1996 metais baigė studijas Bundesvero generalinio štabo vadų akademijoje Vokietijoje ir buvo paskirtas eiti sausumos pajėgų brigados „Geležinis Vilkas“ štabo viršininko pareigas. Jis 2000 - 2003 metais jau yra vadovavęs Lietuvos karo akademijai, taip pat dirbo Estijoje įsikūrusio Baltijos gynybos koledžo viršininku.

A.Vaičeliūnas vadovavo kariuomenės Jungtiniam štabui, buvo deleguotas į NATO Vyriausiąją sąjungininkų pajėgų Europoje vadavietę (SHAPE).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių