Kariuomenės vadas vyksta į JAV aptarti karinio bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Trečiadienį kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas, kur su šalies pareigūnais aptars bendradarbiavimą.

J.V.Žukas dalyvaus darbiniuose susitikimuose su JAV Sausumos pajėgų vadu generolu Marku A.Milley (Marku Miliu), Nacionalinės gvardijos biuro vadu generolu Josephu L.Lengyel (Žozefu Lendieliu) ir amerikiečių kariuomenės Jungtinio štabo atstovais. Juose ketinama aptarti dvišalio ir daugiašalio karinio bendradarbiavimo perspektyvas, JAV kariuomenės planus Europoje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos generolas taip pat planuoja susitikti su JAV lietuvių bendruomene ir pasidalinti įžvalgomis apie saugumo situaciją Baltijos jūros regione.

Vėliau J.V.Žukas vyks į Pensilvaniją, kur aptars saugumo situaciją ir bendradarbiavimo klausimus su Pensilvanijos Nacionalinės gvardijos vadu generolu majoru Tony Carrelli (Toniu Kareliu), apžiūrės šios gvardijos turimą karinio rengimo infrastruktūrą.

Taip pat kariuomenės vadas Vašingtone dalyvaus rengiamoje tarptautinėje konferencijoje „Kova su smurtinėmis ekstremistų grupuotėmis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių