Kariuomenės vadas: JAV karių siuntimas į Lietuvą yra dėsninga reakcija

„Laikomės pagrindinio Aljanso narių principo - vienas už visus ir visi už vieną“, - teigė kariuomenės vadas A.Pocius. 

Amerikiečių karių siuntimas į Lietuvą yra dėsninga reakcija į saugumo padėtį NATO teritorijoje, kur laikomasi kolektyvinės gynybos principo, trečiadienį pareiškė Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

Pasak jo, Lietuva yra išsakiusi pageidavimą NATO pajėgų didesniam aktyvumui regione, ir „sąjungininkai demonstruoja, jog savo žodžio laikosi ir NATO sutarties 5-asis straipsnis išlieka esminiu šios sutarties punktu“.

„Laikomės pagrindinio Aljanso narių principo - vienas už visus ir visi už vieną. NATO oro policijos misijoje dalyvaujantis komponentas jau buvo sustiprintas, pastaruoju metu skelbta apie sąjungininkų jūrų pajėgų komponentą Baltijos jūroje, tad sausumos pajėgų papildomų karių dislokavimas yra dėsninga aljanso reakcija į saugumo padėtį NATO šalių teritorijoje“, - teigė kariuomenės vadas A.Pocius. Jo komentarą BNS perdavė atstovas spaudai.

JAV antradienį paskelbė, kad pratyboms į Lenkiją ir Baltijos šalis atsiunčia 600 karių. Prezidentės Dalios Grybauskaitės teigimu, JAV kariai į Lietuvą atvyks dar šią savaitę.

Dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje NATO jau anksčiau nusprendė sustiprinti Baltijos šalių oro policijos misiją ir dislokuoti papildomai laivų Baltijos jūroje.

Baltijos šalių ir Lenkijos politikai taip pat yra išsakę pageidavimą, kad regione būtų nuolat dislokuotos sąjungininkų pajėgos, tačiau tokių sprendimų nėra priimta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYCKA

VYCKA portretas
VILKE,KIEK KLASIŲ BAIGEI,MANO MANYMU KETURIAS SKIRTAS PROTO NEGALIĄ TURINTIEMS.

VILKAS

VILKAS portretas
laibai dziugi zinia nes neaisku ka reiskia is kremliaus pasakimas PARODISYM DANTYS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių