Kariuomenės sraigtasparniai toliau gesina gaisrus Latvijoje ir Švedijoje

  • Teksto dydis:

Nuo liepos antros pusės Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparniai „Mi-8“  kartu su dviem Latvijos kariuomenės Karinių oro pajėgų  sraigtasparniais talkina Latvijos  ir Švedijos gaisrininkams kovojant su ugnimi.

Vien Latvijoje nuo operacijos pradžios liepos 18 d. Lietuvos kariuomenės sraigtasparnis „Mi-8“  ore praleido 60 valandų ir virš gaisravietės išliejo daugiau nei  2,5 mln.  litrų vandens, kurį sėmė iš šalia esančių ežerų.

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnio įgula labai džiaugiasi vietinių Latvijos gyventojų parama, kuri, anot jų, pranoksta visus lūkesčius. „Visi aplinkiniai gyventojai mumis labai rūpinasi ir  padeda kiek galėdami, o aplinkinės degalinės vaišina kava ir užkandžiais“, –  sakė Lietuvos kariuomenės Oro pajėgų pilotas kapitonas Rokas Pauliukaitis, dalyvaujantis gaisro gesinimo operacijoje Latvijoje.  Ant Lietuvos kariuomenės lakūnų, ši  operacija yra ne tik gaisro malšinimas, bet ir vietos gyventojų palaikymas ir padėka jiems. 

Gaisro malšinimo operacijoje Latvijoje taip pat padeda ir vienas Latvijos pasieniečių sraigtasparnis, kuris rajone atlieka gaisraviečių paiešką ir pajėgumų koordinavimą.  Šiuo metu ten išdegę apie 1 tūkst.  hektarų miško.  Lietuvos kariuomenės sraigtasparnis Mi-8  kartu su Latvijos sraigtasparniu Mi-17 gaisrus gesina pasitelkdami „Bambi Bucket“ 2 tūkst. litrų talpos  gaisro gesinimo sistemas.

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis „Mi-8“, sulaukus Švedijos prašymo, nuo liepos 21 d. teikia pagalbą malšinant gaisrus Švedijoje. 

Dėl pagalbos teikimo tiek Latvijai, tiek Švedijai, Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų atstovai informuoja, kad Lietuvoje budėjimo funkcijas toliau užtikrins kariuomenės sraigtasparniai AS365N3+ „Dauphin“. Šie sraigtasparniai taip pat skirti atlikti paieškos, gelbėjimo, evakuacijos ir gaisrų gesinimo darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių